• Головна
  • На Запоріжжі штурмовики провели операцію із захоплення полоненого
16:32, 2 серпня 2022 р.

На Запоріжжі штурмовики провели операцію із захоплення полоненого

На Запоріжжі штурмовики провели операцію із захоплення полоненого

На Запоріжжі бійці зі 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади - Закарпатський легіон провели операцію із взяття російського полоненого.

Про це розповідається на сторінці бригади в мережі Facebook, передає 061.

Командир відділення Роман разом зі спецпризначенцями з іншого підрозділу провели операцію із захоплення полоненого, щоб отримати детальну інформацію про ворога.

«Кілька днів за допомогою дронів вивчали бойові точки росіян, що засіли в посадці, детально розподіляли ролі наших бійців. Я був з кулеметом на прикритті», - розповідає деталі воїн.

Головна задача Романа була частково відволікти ворожий вогонь на себе, щоб хлопці успішно взяли полоненого й встигли відійти.

«Як тільки я відкрив вогонь і засвітив себе, мене почали накривати з двох кулеметів. Вогонь був дуже щільний і прицільний, кулі свистіли за 10 – 20 см над головою», - додає захисник.

Каже, що стрільбу не припиняв, розумів, що своїх хлопців необхідно прикрити, від цього залежить успіх операції.

«Через якийсь час наша група відійшла, взявши «язика», – полоненого зростом під 2 метри. Він був поранений і дуже наляканий, виконував усі команди, ще й розповів дуже багато цікавого!» - каже Роман.

Для мене це був найважчий і найнебезпечніший день із початку війни.

Роман називає цю операцію найважчою за всі роки своєї служби із початку війни.

«Я контрактник, у 128 бригаді вже 5 років, багато чого бачив. Але проаналізував свої дії й зрозумів, що потрібно вдосконалювати навички і ретельніше обирати вогневу позицію. Тому тренуюся, як тільки з’являється можливість. За роки війни наш підрозділ отримав безцінний бойовий досвід, тут сильні, загартовані штурмовики, на кожного з них можна покластися. І ми готові йти в контрнаступ – звільняти українські міста й села», - запевнив він.

Нагадаємо, що раніше розвідники 110 запорізької бригади Сил ТРО, показали, як проходить їх звичайний день на передовій. Захисники кажуть, що більшість з них уже встигла побувати в шпиталі і усі стріляні. Бійці показали, як живуть в окопах, які трофеї забрали у ворогів і про що мріють після війни.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#полонений #128 бригада #штурмовики #військовослужбовці #операція #війна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...