• Головна
  • Офіціант пішки дійшов із Києва до Запоріжжя і завдяки своїй мандрівці зібрав 987 тисяч для ЗСУ
14:53, 31 липня 2022 р.

Офіціант пішки дійшов із Києва до Запоріжжя і завдяки своїй мандрівці зібрав 987 тисяч для ЗСУ

Офіціант пішки дійшов із Києва до Запоріжжя і завдяки своїй мандрівці зібрав 987 тисяч для ЗСУ

Євгеній Целік живе в Києві та працює офіціантом у столичних кав'ярнях. Після 24 лютого хлопець почав активно займатись волонтерською діяльністю. Євген вирішив відправитися у пішу мандрівку до Запоріжжя,  щоб показати якою є Україні і зібрати завдяки донатам у соцмережі мільйон гривень для потреб Збройних сил України.

Про це повідомив секретар міськради Анатолій Куртєв, передає 061.

Молодий хлопець вирушив у дорогу вранці 7 липня, маючи при собі 15-кілограмовий рюкзак з туристичним спорядженням та наметом. В перший же день він пошкодив собі коліно, а на другий день дійшов до села Стайки Обухівського району, де його запросили до себе гарні люди - справжня козацька сім’я, яка живе там вже шість поколінь. Женю прийняли як рідного, дали йому медикаменти і фіксатор на коліно та запропонували відпочити. Взагалі, у своїй подорожі хлопець зустрічав дуже чуйних та щирих людей.

Звісно, під час подорожі його постійно перевіряла поліція та зупиняли бійці ТРО. Та попри всі складнощі, які трапились Жені на шляху, він жодного разу не подумав облишити свій задум і врешті решт, пройшов понад 500 кілометрів (а це близько 50 населених пунктів у шести областях країни)!

У перші дні Женя проходив по 25 – 30 кілометрів. Вночі він або розкладав намет десь у лісосмузі, або зупинявся у небайдужих людей. Багато хто давав йому прихисток та харчі в дорогу. І от учора ввечері, тобто через 24 дні подорожі, Женя вже був у Запоріжжі. Сьогодні він вже побував на оглядовому майданчику в парку Металургів та оцінив гарні краєвиди Дніпра, Хортиці таДніпроГЕСу.

Наразі мандрівнику вдалось зібрати вже майже 987 тисяч гривень. До повного досягнення мети Жені залишилося зовсім трохи. Усі ми можемо допомогти хороброму та вольовому хлопцю дозібрати заповітний мільйон для наших воїнів. Долучитися до збору можна за цим посиланням https://linktr.ee/zhrekich.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Євген запозичив ідею мандрувати за донати у велосипедиста зі Львова Богдана Прокоповича, котрий проїхав 1500 км на велосипеді, зібравши навіть більше мільйона донатів. Мандрівник пояснює, що кошти збирає на три локальні ініціативи – на допомогу парамедикам, що вивозять поранених; волонтерам, що збирають кошти для ЗСУ та підтримку ініціатив з відновлення зруйнованих сіл під Черніговом.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мандрівка #піший похід #ЗСУ #допомога #волонтери #люди #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...