• Головна
  • «Привіт від батьки Махна»: бійці з Гуляйполя показали, як вони «кошмарять» російських військових, - ВІДЕО
17:19, 23 липня 2022 р.

«Привіт від батьки Махна»: бійці з Гуляйполя показали, як вони «кошмарять» російських військових, - ВІДЕО

«Привіт від батьки Махна»: бійці з Гуляйполя показали, як вони «кошмарять» російських військових, - ВІДЕО

Захисники з Гуляйполя, що входять до 110 запорізької бригади Сил ТРО  збудували тачанку, поставили на ній кулемет і тепер завдяки «ефекту неочікуваності» допікають ворогу.

Про це повідомляється в сюжеті на сторінці в FacebookСил територіальної оборони ЗСУ, передає 061.

Кулеметник з Запорізької бригади ТРО на прізвисько «Генрі» розповідає, що спочатку в нього з’явився кулемет, але не було на що його ставити. В нагоді прийшли «добрі люди», які без проблем віддали ключі від авто. Хлопці приварили до авто усе необхідне і тепер використовують його з користю. Свою машину вони у жарт називають «бандеромобіль».

«Ми обираємо позицію. Я залізаю нагору, а мій товариш сідає за руль. Ми приїжджаємо, дуже швидко відпрацюємо і повертаємося назад. За Гуляйполе вони мають відповісти, за кожен будинок», - розказує Генрі.

Виїжджає він на автомобілі разом зі собакою «Патроном» з Гуляйполя. Тваринка тепер супроводжує захисників і дослухається до усіх команд.

Напарник «Генрі» на прізвисько «Дід» показує своє татуювання і каже, що якщо б свого часу, рашисти побачили б його, то його б, напевно, розстріляли.

«Це було ще на початку війни. Нас тоді з Гуляйполя відпустили на одну добу додому – попрати речі та таке інше. І вони якраз зайшли – посвітили фонариком і сказали, що якщо у мене щось є, то я це скинув. А у мене під диваном – ствол, бронежилет. Я думав, що вони залишаться в селі, а ця колона зранку розвернулася і пішла знову на Пологи», - каже «Дід».

Бійці розповідають, що буквально у сусідній посадці сидять «орки» і вони мають їх трохи збадьорити гучними «привітами» від батька Махна.

«У нас є такі «іграшки», щоб «кошмарити» орків. Вчимося, як то кажуть на бігу. У нас тут 60-мм міномет з ним і працюємо. Буває таке, що не встиг лягти, а потрібно швидко знятись. Все, як у Махно. На джипі приїжджає крупнокаліберний кулемет. Поки ми їх «кошмаримо», він нас прикриває. Головне – це якнайближче підібратись до ворога. Робоча відстань у нього 1-1,5 км», - каже мінометник Скіф.

Після злагодженої колективної роботи захисники швидко повертаються і кажуть, що доки ворог зрозуміє взагалі, що сталося, то вони вже будуть вдома.

«Поки там хтось побачив, доповів своєму командирові, той прийняв рішення, поки вони навели зброю, почали стріляти, то нас там вже нема», - зазначають ТРОшники.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що бійці 110-ї бригади ТрО Запоріжжя майстерно володіють озброєнням, яке надішло від іноземних партнерів: кулемет АМ240, ПЗРК "Стінгер" та протитанковий гранатомет СПГ-9.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ТРО #Гуляйполе #захист #бійці #оборона #кулемет #міномет #бандероавтомобіль
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...