• Головна
  • «Вирізали обладнання»: окупанти в Якимівці зманіпулювали темою теплопостачання в лікарні, щоб звинуватити українську владу
17:46, 18 липня 2022 р.

«Вирізали обладнання»: окупанти в Якимівці зманіпулювали темою теплопостачання в лікарні, щоб звинуватити українську владу

«Вирізали обладнання»: окупанти в Якимівці зманіпулювали темою теплопостачання в лікарні, щоб звинуватити українську владу

На окупованій частині Запорізької області представники фіктивних органів влади окупантів зустрічають посадовців з Криму і разом проводять інспекцію лікарень, шкіл, дитячих садків, будинків культури, щоб створити картинку «дбайливих господарників».  В Якимівці, наприклад, у ході таких ревізій усі нові і якісні об’єкти, відбудовані українською владою,  записують у «досягнення» псевдо голови Максима Зубарева, а в усіх бідах звинувачують колишню місцеву владу, яку обирали мешканці селища. Окупанти на своїх каналах розганяють інформацію про те, що представники громади не знайшли спільну мову з підрядниками і залишили без тепла центральну лікарню. «Перевірено. Запоріжжя» розбирався, як все насправді.

15 липня у Telegram-каналі «Типичная Акимовка» з’явився допис стосовно ситуації з теплопостачанням у Якимівській центральній лікарні. «В Якимівській центральній районній лікарні котельня перебуває у жалюгідному стані. Торік тепло до лікарні постачав приватний підрядник, який не знайшовши спільної мови з колишньою владою, вирізав своє обладнання та залишив медустанову без подачі тепла», - йдеться у дописі.

Ця лікарня обслуговує більше 30 тисяч мешканців району. Останні 5 років у Якимівській лікарні працювала автономна котельня на паливі із лушпиння насіння.

«Перед початком цього опалювального сезону підрядник, який надавав послуги опалення, вирізав і викрав обладнання. Поки йшло слідство, місцева влада оперативно замінила підрядника, який завіз у котельню своє обладнання», - повідомив «Перевірено. Запоріжжя» голова Якимівської громади Олександр Правосуд.

Також голова громади розповів,  що вже після початку військових дій в Україні, той перший несумлінний підрядник-крадій повторив свій злочин і цього разу викрав чуже обладнання, яке належало вже новому підряднику, який мав договір із Якимівською громадою з 2021 року.

«Він очевидно, скориставшись безкарністю і безвладдям, а, можливо, і зв'язками з окупантами, здійснив крадіжку обладнання ще раз. Ця інформація на даний час уточнюється”, - прокоментував «Перевірено. Запоріжжя» Олександр Правосуд, зазначивши, що їх новий підрядник не залишився в Якимівці, бо компанія виїхала з тимчасово окупованої території. 

По першій історії правоохоронці розслідують крадіжку, щодо повторного викрадення, то посадовці кажуть, що не знають напевно, чи звертався потерпілий підрядник до поліції стосовно викрадення свого майна.

Згідно даних системи «Prozorro», у 2019, 2020 та на початку 2021 року  послуги з теплопостачання Якимівській центральній районій лікарні надавала компанія ТОВ «Тепломережа 2019», а в вже у листопаді і грудні 2021 році лікарня уклала договір з новою компанією «Рубін і Ко". Компанія «Тепломережа» зареєстрована на підприємця Олександра Шахмаєва з Якимівки. У січні його компанія подала на лікарню до суду і вимагала стягнення близько 440 тисяч гривень боргу.  Розгляд цієї справи суд переніс.

Тож історія окупантів про не знайдену “спільну мову з підрядником”, - їх власна вигадка, бо мова йде про порушника угоди, який залишив лікарню без тепла,  повторну крадіжку обладнання вже при оккупантах. 

Проєкт реалізується ГО "Інститут масової інформації" та 061 і фінансується Фондом Thomson Reuters у межах програми підтримки незалежних ЗМІ в країнах Східного партнерства за підтримки Міністерства закордонних справ і в справах Співдружності націй Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фейк #Якимівська лікарня #теплопостачання #обладнання #викрадення #окупанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...