• Головна
  • Де будувати небезпечно? Динаміка та прогнози відновлення будівництва нерухомості в Україні.
Новини компаній
17:00, 14 червня 2022 р.

Де будувати небезпечно? Динаміка та прогнози відновлення будівництва нерухомості в Україні.

Новини компаній

Ринок нерухомості після довгої паузи відчуває перші позитивні зміни з початку війни. 

Кабінет міністрів активно розробляє післявоєнні програми з іпотечного та банківського кредитування для тих, хто втратив житло. Західні партнери вже обіцяють допомогти з відбудовою українських міст та їхньої інфраструктури. Девелопери поступово відновлюють будівництво у відносно безпечних регіонах країни. Навіть такі початкові кроки дуже важливі для позитивних зрушень економіки та ринку нерухомості України.

Проте в південно-східних регіонах держави забудовники поки що вимушені тримати руку на пульсі та слідкувати за ситуацією. Запорізька, Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Харківська області залишаються небезпечними як в цілому, так і для будівництва. Насамперед девелоперам потрібно думати про безпеку людей на будівельних об'єктах. Окрім того, в цих регіонах є перебої з логістикою та постачанням будматеріалів, що також перешкоджає відновленню роботи. Тому попри свою готовність діяти, забудовники вимушені чекати на покращення ситуації.

Для більш детального розуміння стану первинного ринку нерухомості пропонуємо ознайомитися з аналізом ЛУН – авторитетного та найбільшого порталу з пошуку квартир в Україні.

Відновлення будівництва у новобудовах на кінець травня.

Де будувати небезпечно?  Динаміка та прогнози відновлення будівництва нерухомості в Україні., фото-1

Бачимо, що будівництво відбувається переважно у регіонах віддалених від бойових дій. Поки що наближені до довоєнного рівня будівництва лише девелопери в Центрі та на Заході країни.

Звісно, відновлення будівництва – це лише перший крок. Далі важлива реакція інвесторів – як швидко буде відновлюватись попит під час та після війни. Аналітика того ж самого ЛУН показує, що відвідуваність сайту з пошуку квартир у новобудовах у більшості областей знизилася, навіть у відносно безпечних регіонах. Лише Закарпатська область показує стійку позитивну тенденцію.

Аналітика відвідуваності ЛУН по Україні.

Де будувати небезпечно?  Динаміка та прогнози відновлення будівництва нерухомості в Україні., фото-2

Такі дані говорять про те, що для активного розвитку ринку нерухомості та формування попиту важливо, щоб інвестори мали стабільний дохід. 

Тож в цьому секторі економіки, як і в більшості інших, все впирається в те, як скоро в регіонах і в цілому в Україні ситуація стабілізується.

Але готовність забудовників відроджувати ринок нерухомості країни – це добрий знак. Звісно, на відновлення таких міст, як Харків та Маріуполь необхідно більше часу. За прогнозами знадобиться 4-5 років, щоб побудувати у цих містах сучасні та комфортні умови для життя людей. Проте для повернення до активного будівництва новобудов відповідальним забудовникам потрібна лише безпека та стабільність забезпечення ресурсами. Ну і, звісно, перемога, на яку всі ми так чекаємо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Девелопери поступово відновлюють будівництво #Де будувати небезпечно #відновлення будівництва нерухомості в Україні #Відновлення будівництва у новобудовах на кінець травня #Аналітика відвідуваності ЛУН по Україні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...