• Головна
  • Окупанти періодично закривають виїзд через Василівку, авто зупиняють на 5 днів, - ОВА
17:02, 29 травня 2022 р.

Окупанти періодично закривають виїзд через Василівку, авто зупиняють на 5 днів, - ОВА

Військові рф блокують проїзд через окуповану Василівку, зупиняють сотні машин на кілька днів. 

Про це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив очільник ЗОВА Олександр Старух. 

“Періодично закривають виїзд через єдиний коридор, який по трасі Харків-Сімферополь, через окуповану Василівку. Це проходить з певною періодичністю. Зупиняють великі колони з 300-400 автомобілів на 4-5 днів. Люди стоять і чекають в жахливих умовах. Окупанти інколи вимагають за проїзд гроші, ускладнюють виїзд з окупованих територій”,  - сказав очільник області. 

За його словами, окупанти намагаються поширювати свої мобільні сервіси, впровадити рубльову зону. Старух каже, що чим довше територія під контролем окупантів, тим більше в них можливості запровадити нові елементи тиску. 

“Поводять себе як терористи, здійснюють тиск на населення та підприємців, крадуть людей та мародерять, вивозять зерно", - додав Старух.

Він нагадав, що область приймає переселенців з Маріуполя з 13 березня. Вдень зеленим коридором могло приїхати близько 8000 людей. Так було до середини квітня, а потім став менший потік. 

“Тільки наприкінці квітня, коли міжнародна організація Червоного Хреста оголосила про гуманітарний коридор з ООН, лише це був повноцінний гуманітарний коридор. До цього ми всі разом робили це на свій страх і ризик. Людей вдалося вивезти завдяки героїзму наших водіїв, рятувальників. Це були не офіційні коридори, зараз теж офіційних зелених коридорів немає. В будь-який момент окупант може обстріляти, вбити, зробити що завгодно”, - пояснив Олександр Старух.

За цей час область прийняла понад 120 000 внутрішньо переміщених осіб. Більша части з тих, хто приїхав до Запоріжжя, виїхали далі на захід країни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#василівка #старух #блокпост
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...