• Головна
  • Як отримати відшкодування за зруйнований бізнес під час воєнної агресії росії
Новини компаній
14:35, 22 квітня 2022 р.

Як отримати відшкодування за зруйнований бізнес під час воєнної агресії росії

Новини компаній
Як отримати відшкодування за зруйнований бізнес під час воєнної агресії росії, фото-1

Як війна вплинула на бізнес в Україні

Бізнес - важлива складова функціонування економіки. Звідси, перемогти агресора без зазначеної складової буде вкрай важко. Лише за перші півтора місяці після вторгнення росії на території України вітчизняний бізнес втратив більше, ніж за попередні роки, пов'язані з пандемією COVID-19. Знищення бізнесу через воєнні дії – одне з ключових завдань загарбників. Необхідно розуміти, що навіть ті компанії, що знаходяться у більш спокійних регіонах країни, мають досить великі проблеми. Вони безпосередньо пов'язані з логістикою та нестачею ресурсів.

Європейські адвокати, проводячи опитування, прийшли до висновку, що лише п'ята частина українських підприємств працює повноцінно, в той час коли третина була змушена закритися. Крім того, власники компаній, що постраждали внаслідок бойових дій можуть розраховувати на компенсації за збитки для бізнесу.

Кажучи глобально, майже всі галузі економіки України мають значні збитки. Наприклад:

  • Сільське господарство. Аграрії, на відміну від інших спеціалістів, не мають можливість перенести посівну на більш пізніший час. Звідси, можна казати про значне збільшення вартості зерна у світі. Навіть не дивлячись на складні умови, в більшості регіонів країни вже почалася сівба. Виключенням є територія, що знаходиться під окупацією.
  • IT-сектор. Компенсації по відновленню бізнесу менш за все потрібні фахівцям з інформаційних технологій. Це стало можливим завдяки карантинним обмеженням, пов’язаним з коронавірусом. Левова частина спеціалістів мали чіткий план на випадок форс-мажорів.
  • Енергетика. Проблем з енергією у більшості регіонів України немає. Це стало можливо завдяки підключенню країни до Європейської енергосистеми. Це рішення дозволило зменшити до “нуля” залежність від поставок з рф та білорусі.
  • Металургія. Знищення бізнесу через військову агресію торкнулося й набільш прибуткової галузі. Майже усі великі металургійні підприємства знаходяться саме у південно-східній частині країни, яка потерпає від цілодобових обстрілів. Деякі з них працюють в режимі часткової консервації.
  • Логістика. Звісно, порушення логістичних шляхів призвело до значних проблем. Наприклад, лише за перший тиждень “Нова Пошта” відзвітувала про те, що обсяги доставки зменшилися на 95 %.

Якщо ви та ваш бізнес зіткнулися з проблемами, то адвокат з питань відшкодувань надасть усі необхідні консультації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...