• Головна
  • Як російський бізнес безкарно користується українським багатством?
19:03, 13 квітня 2022 р.

Як російський бізнес безкарно користується українським багатством?

Відповідно до Конституції України – земля та надра України є основним національним багатством, що належить Українському народові. Однак не всім багатством розпоряджаються українці.

На Дніпропетровщині значну ділянку української землі використовує підприємство з російським корінням – Демурінський ГЗК. Бенефіціаром, тобто вигодонабувачем, є громадянин росії Михайло Шелков, який також через свою російську компанію «Бизнес Альянс Компани» тримає у своїх руках контрольний пакет акцій російського виробника титану «ВСМПО-Авісма».

А щоб сплутати свій прямий вплив на діяльність українського підприємства, М. Шелков оформив Демурінський ГЗК на кіпрський офшор «LimpiezaLimited».

Однак, йому погано це вдалося. На офіційному сайті російської корпорації «ВСМПО-Авісма» дуже легко знайти її річні звіти, де російський бізнесмен сам «розповідає» всю правду, зазначаючи що кіпрський офшор також ним контролюється.

Доречно підмітити, що РНБО України у 2021 році застосували до М. Шелкова, «ВСМПО-Авісма» та кіпрського офшора санкції. Олексій Данілов у своєму брифінгу 18 червня 2021 року повідомив, що санкції застосовувалися до військових підприємств рф, які використовують титан для виробництва військової техніки країни-агресора. Ймовірніше, що йшла мова саме про «ВСМПО-Авісма», оскільки це підприємство входить до складу державної корпорації «Ростех», яка спеціалізується на виробництві, у тому числі, військової техніки та запасних частин до неї.

Чомусь Демурінський ГЗК та інше українське підприємство з російським корінням (ВСМПО Титан Україна, Дніпропетровська область) не опинились у тому санкційному списку. Скоріш за все, це було обумовлено на той час ризиком зупинки українських підприємств та масовим звільненням працівників. А що ж ми маємо на сьогодні?

Сьогодні ж Демурінський ГЗК здійснює видобуток стратегічно важливої для української економіки корисної копалини – ільменіту, основної сировини для виробництва титану. Кошти від її реалізації отримує пан Шелков та його титанова корпорація, що в умовах війни проти України є вкрай неприпустимим. То що ж робити?

Пригадати, що на початку весни Верховна Рада та Президент України ухвалили Закон про націоналізацію російських активів на території нашої держави. Націоналізація Демурінського ГЗК та інших активів російського бізнесмена Шелкова не тільки поверне під контроль держави землі та надра, а й припинить фінансування виробництва військової техніки, яка нищить наші домівки, та збереже робочі місця українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Авісма #росія #Данилов #земля
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...