• Головна
  • У Запоріжжі вже більше 5 тисяч осіб оформили статус переселенця
12:12, 3 квітня 2022 р.

У Запоріжжі вже більше 5 тисяч осіб оформили статус переселенця

У Запоріжжі вже більше 5 тисяч осіб оформили статус переселенця

У запорізьких управліннях соцзахисту розпочалася активна робота по встановленню внутрішньо переміщеним особам відповідного офіційного статусу. Станом на 1 квітня такий статус отримали вже більше п’яти тисяч громадян.

Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, передає 061.

На сьогодні заплановано зелені коридори для евакуації людей до нашого міста на 17 автобусах. Десять автобусів призначені для евакуації маріупольців та місцевих мешканців з Бердянську. Ще 7 автобусів у супроводі Міжнародного комітету Червоного Хреста спробують проїхати ближче до Маріуполя.

«Ми, як завжди, сподіваємося, що усі зможуть дістатися до нашого міста цілими та неушкодженими, і чекаємо на кожного. Нагадаю, що у Запоріжжі переселенців зустрічають у «Епіцентрі». Для цього там цілодобово чергують працівники комунальних закладів. Евакуйованих людей ми розміщуємо у комунальних закладах міста. Окрім даху над головою, у цих закладах люди отримують гаряче харчування та сухпайки. Взагалі усіх, хто до нас приїжджає, ми забезпечуємо їжею, одягом та речами першої необхідності», - зазначив Куртєв.

Людям також надається фахова медична та психологічна допомога. Зауважу, що 15% евакуйованих людей залишається у місті, а 85% їдуть далі, у напрямку Львову та Ковелю. На залізничний вокзал їх також супроводжують працівники наших комунальних закладів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі розказали, як встановити опіку над дитиною в умовах воєнного стану

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#люди #допомога #населення #переселенці #Маріуполь #Бердянськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...