• Головна
  • В запорізькому міні зоопарку приймають домашніх тварин, власники яких їдуть в інші регіони - ФОТОРЕПОРТАЖ
15:55, 1 квітня 2022 р.

В запорізькому міні зоопарку приймають домашніх тварин, власники яких їдуть в інші регіони - ФОТОРЕПОРТАЖ

В запорізькому міні зоопарку приймають домашніх тварин, власники яких їдуть в інші регіони - ФОТОРЕПОРТАЖ

Прямо в самісінькому центрі Запоріжжя (проспект Соборний, 190) знаходиться приватний міні-зоопарк, який вже має понад 10 років досвіду утримання екзотичних тварин. Більшість з них - це чиїсь колишні домашні тварини. Коли почалась війна власники зоопарку почали отримувати чимало дзвінків та повідомлень від людей, які не могли забрати тварин із собою і шукали місце, де їх можна було б залишити. Тоді й було прийнято рішення - приймати тварин у тих, хто покидає місто.

Сьогодні, 1 квітня, зоопарк відновив роботу та приймає відвідувачів. Власники кажуть, що до цього, зробити це не могли через брак часу. Люди постійно телефонували та приносили тварин. Перших домашніх тварин принесли 27 лютого іноземні студенти ЗДМУ. Їх евакуювали з міста автобусами.

“Дві кішки - Клеопатра та Проша - перші до нас потрапили. Потім була ще одна біла кішка та доросла “Хаскі”. Але тут є момент. Ми собак не можемо приймати, в нас немає площі, але у людини за 40 хвилин мав відправлятися автобус і ми погодились взяти собаку. Дві години з чоловіком по черзі з нею гуляли та шукали через соціальні мережі нового власника. Знайшли. Всі щасливі”, - розповідає Христина, власниця зоопарку.

Відтоді сюди приносили морських свинок, хом'яків, тхорів, котів, сов. Бувало й таке, що в день до 20 тварин приносили.

“Ми просимо аби нам заздалегідь телефонували та попереджали, кого принесуть та коли саме. Бо ми маємо розуміти, чи є в нас вільні вольєри. Ми взагалі думали, що візьмемо 10 котів і все”, - говорить дівчина. Але котів вже було понад 250 і люди продовжують телефонувати. В зоопарку за час такої волонтерської діяльності з’явилися вольєри, а також карантинні зоні - бо часто люди приносять хворих тварин, яких необхідно ізолювати від інших і лікувати.

Христина каже, що хворих котів возять до ветеринарів, роблять уколи, ставлять крапельниці та катетери. Сьогодні в зоопарку живе 4 коти, які знаходяться на ізоляції. Власники зоопарку також написали у своїх соцмережах, що люди можуть прийти до них та забрати чотирилапого, якщо є бажання та можливість його годувати. Близько 80% тварин знаходять нову домівку. Зараз в зоопарку живе 11 котів (з понад 250). Хто із звірів шукає нову родину - можна дізнатись на сторінці зоопарку у соцмережах за посиланням

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#тварини #Запоріжжя #міні зоопарк
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...