• Головна
  • Запорізький суд відмовив в арешті великої партії контрафактних сигарет на 5 мільйонів гривень, незважаючи на аргументи щодо допомоги ЗСУ
11:08, 28 березня 2022 р.

Запорізький суд відмовив в арешті великої партії контрафактних сигарет на 5 мільйонів гривень, незважаючи на аргументи щодо допомоги ЗСУ

Запорізький суд відмовив в арешті великої партії контрафактних сигарет на 5 мільйонів гривень, незважаючи на аргументи щодо допомоги ЗСУ

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя на днях розглянув клопотання слідчих стосовно накладення тимчасового арешту у справі про незаконне виготовлення, зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Про це повідомляє 061 з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Відомо, що ще 22 березня група правоохоронців на межі Запорізької та Дніпропетровської областей, виявили групу осіб, які з трьох автівок розвантажували тютюнові вироби іноземного походження. При перевірці поліцейські побачили, що на жодній з пачок цигарок немає марки акцизного податку.

Усього правоохоронці вилучили понад 97,5 тисяч та відкрили справу щодо незаконного обігу контрафактних підакцизних товарів.

За попередніми підрахунками, загальна вартість вилученого контрафакту -понад 5 мільйонів гривень.Крім цього у правопорушників вилучено готівку в розміріблизько 63 тисяч доларів

У поліції зазначали, що урахуваннямвоєнного стану в країні, по завершенню слідчих процедур, готівка тавилучені транспортні засоби, будуть передані на потреби Збройних сил України.

Поліцейські відправили до Орджонікідзевского районного суду стандартне клопотання щодо арешту вилучених пачок контрафактних сигарет, аби забезпечити зберігання доказів на період проведення розслідування. Але слідчий суддя 25 березня під час засідання з незрозумілих причин відмов правоохоронцям в їх проханні про належне збереження доказів і не побачив необхідності арештувати сигарети.

У поліції занепокоєні ти, що ця справа може розвалитися через те, що усі вилучені контрафактні товари мають вертати назад їх власникам.

У прес-службі обласної прокуратури підтвердили, що слідчий суддя відмовив в клопотанні навіть попри відмітку, що все піде на передову ЗСУ.

Наразі в прокуратурі готують апеляцію на цю ухвалу судді і сподіваються, що буде прийняте належне рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські діти, що живуть в Іспанії, написали листи військовим ЗСУ на знак підтримки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поліція #ЗСУ #ухвала #контрфактні цигарки #розслідування #вилучення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...