• Головна
  • У Запорізькій області російські військові відкрили стрілянину по авто з сім'єю, що евакуювалася: постраждала 11-річна дівчинка
20:26, 27 березня 2022 р.

У Запорізькій області російські військові відкрили стрілянину по авто з сім'єю, що евакуювалася: постраждала 11-річна дівчинка

У Запорізькій області російські військові відкрили стрілянину по авто з сім'єю, що евакуювалася: постраждала 11-річна дівчинка

У мирному житті 11-річна Мілена Уралова навчалася у Маріуполі, займалася спортивною гімнастикою та отримувала призові місця на змаганнях. Сьогодні вона просто бореться за право на життя.

Про це повідомляє у своєму сюжеті британське видання CNN, передає 061.

Відомо, що сама трагедія сталася ще 16 березня, коли разом із сім'єю дівчинка намагалася покинути блокадний Маріуполь, де дорогою до Запоріжжя вони потрапили під обстріл. Куля пройшла через щелепу та травмувала корінь язика, тому зараз Мілена говорить дуже тихо. Лікар вважає, що деякі звуки дівчинка навряд чи зможе виразно вимовляти.

Виїжджала сім'я на автомобілі разом із 2 іншими мирними маріупольцями, проте Уралови змогли доїхати тільки до району Василівки. Там російські військові відкрили вогонь по машині без попередження, тому водій був змушений зупинитися.

"Ми відчинили двері та вийшли з машини з піднятими вгору руками", - розповіла мати дівчинки.

Окупанти щось кричали ним і продовжували погрожувати зброєю. Однак коли вони побачили окривавлену Мілену, то дозволили Ураловим відвезти дівчинку до найближчої лікарні.

Наразі Мілена Уралова разом із мамою перебуває у дитячій лікарні у Запоріжжі та йде на поправку. Лікарі відзначають, що поки що психологічне самопочуття дитини не дуже стабільне, вона часто плаче, боїться різних звуків.

Лікар-анестезіолог Іван Анікін зазначає, що останнім часом до обласної дитячої лікарні надійшло 9 поранених дітей.

"Це найрізноманітніші пошкодження, різні травми. Це травми голови, травматичні ампутації, кульові поранення", - розповідає лікар-анестезіолог.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як запорізькі медики рятують дітей, які потрапили під обстріли.

Раніше ми писали про те, що внаслідок війни росії проти України у Запорізькій області загинули 19 дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дитина #вогонь #куля #обстріл #Маріуполь #евакуація #війна
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...