• Головна
  • Через війну два запорізькі підприємства тимчасово консервують виробництво: що це означає
14:48, 2 березня 2022 р.

Через війну два запорізькі підприємства тимчасово консервують виробництво: що це означає

Два запорізькі підприємства - “Запоріжсталь” та “Запоріжкокс” переводять частину обладнання в режим гарячої консервації. 

Відповідне рішення прийняте Центром координації гуманітарної місії підприємства в Запоріжжі.

Отже, Центр координації гуманітарної місії запорізьких підприємств групи Метінвест бере на себе прийняття оперативних рішень щодо підтримки трудових колективів, подальшої життєдіяльності підприємств та надання гуманітарної допомоги Запорізькому регіону. 

Центр розробив дорожню карту консервації підприємств, згідно з якою комбінат “Запоріжсталь” виробив чавун і сталь і призупинив виробництво металопродукції. Повністю зупинена аглофабрика підприємства, всі прокатні та допоміжні підрозділи. У стадії гарячої консервації знаходяться доменний та сталеплавильний цехи. 

«Запоріжкокс» зупиняє свою роботу. Будуть частково зупинені енергетичні та хімічні цехи, повністю – допоміжні підрозділи.

Що відбувається на підприємствах? 

Визначені фахівці, які будуть задіяні у безпечній зупинці обладнання та підтримці виробничих потужностей у режимі консервації. 

Співробітників, які залишаються на робочих місцях на підприємствах забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням. Їм обіцяють виплатити оклад та надбавку у розмірі 30% від окладу. У разі виникнення нештатної ситуації для працівників на підприємствах облаштовані безпечні укриття.

Працівники, які виведені під час гарячої консервації у простій або на віддалений режим роботи, зберігають робоче місце, а також - виплат 100% тарифної ставки.

Що таке гаряча консервація? 

Гаряча консервація передбачає призупинення та переведення промислових агрегатів на тихий хід, з можливістю швидкого запуску обладнання та відновлення колишніх обсягів виробництва в майбутньому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#запоріжсталь #запоріжкокс #консервація
Високі оцінки користувачів за Повнота інформації
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...