• Головна
  • Регіональні штаби тероборони готуються до можливого вторгнення Росії
Политические новости
11:00, 9 грудня 2021 р.

Регіональні штаби тероборони готуються до можливого вторгнення Росії

Политические новости

В Києві відбувся Всеукраїнський з'їзд регіональних Штабів оборони, участь в якому прийняли учасники з кожної області України. Ініціатором події виступив Інститут Національного Розвитку. Крім представників штабів участь у конференції взяли ветерани АТО/ООС, представники патріотичних рухів та ряд воєнних експертів, серед яких і міжнародні.

На з'їзді було створено Координаційну раду штабів оборони та обговорено ряд питань, зокрема нинішній закон про тероборону, прийнятий за ініціативи Зеленського. Учасники з'їзду розкритикували президентський законопроект як неефективний.

Зокрема, перший командир полку "Азов", лідер Національного Корпусу Андрій Білецький пояснив, що територіальна оборона може бути дієвою, якщо відповідає декільком критеріям. Перш за все - це має бути справді територіальна оборона, а не резерв для поповнення Збройних сил в разі війни. Бійці ТрО повинні мати зброю на руках, адже швидкість мобілізації в разі повномасштабної війни – критично важливе питання.

«Ми повинні в будь-яку хвилину бути готовими підставити державі наше плече. Не владі, а державі. Ми повинні знати, що робимо це, для того, щоб сучасний закон про територіальну оборону – неповноцінний та непрацюючий – перетворився в нормальний закон про територіальну оборону»

В рамках визначення пріоритетних шляхів розвитку було визначено необхідність залучення громадського сектору, зокрема ветеранських об'єднань до загонів територіальної оборони та формування цивільних небойових підрозділів.

Координатор Штабу оборони Запорізького краю, ветеран АТО Максим Зайченко зазначив:

"Сьогоднішнє ветеранське середовище достатньо неоднорідне і має свої відмінності. Однак спільною рисою більшості активних представників нашої спільноти – є усвідомлення, через призму власного безпосереднього бойового досвіду, всієї реальності загрози, з якою зіштовхується наша країна саме зараз.

Територіальна оборона в Україні повинна дійти до широкого загалу і стати дійсно ефективним інструментом протидії ворогові. Розвиток цього напрямку не може йти по «радянським зразкам». Повинні бути задіяні люди, які мають бойовий досвід і авторитет в громадському секторі, тоді населення не буде боятися долучатися, а самі ветерани отримають додаткову мотивацію. Десятки тисяч демобілізованих осіб зі статусом учасника бойових дій – надто дорогоцінний потенціальний ресурс, аби в цьому процесі його ігнорувати".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Територіальна оборона. Національний Корпус. Андрій Білецький. Максим Зайченко
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...