• Головна
  • Галина Янченко: Запоріжжя має інвестиційний потенціал, про який мало знають в Києві
Политические новости
15:00, 10 червня 2021 р.

Галина Янченко: Запоріжжя має інвестиційний потенціал, про який мало знають в Києві

Политические новости

Голова ТСК Верховної Ради з питань захисту інвесторів Галина Янченко відвідала Запоріжжя та взяла участь у спільній нараді з керівником Запорізької ОДА Олександром Старухом, присвяченій питанню залучення інвестицій в регіон.

Участь у заході взяли також представники всіх 5 новостворених районів Запорізької області, а в режимі відеоконференції приєднались 67 голів ОТГ.

Під час наради голова Запорізької ОДА Олександр Старух презентував найбільші інвестиційні проекти області, зазначивши, що Запоріжжя має потужний інвестиційний потенціал, який варто розвивати.

«Переконаний, що ми будемо разом працювати, використовувати всі можливості. Наш регіон має потужний економічний потенціал. Ми серед лідерів за експортом, в п’ятірці за обсягом промислового виробництва та в десятці за інноваціями у виробництві. Маємо розвинену транспортну інфраструктуру – працюючі аеропорти та оновлені автошляхи» – підкреслив Олександр Старух.

У свою чергу Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів презентувала діяльність парламентської Спецкомісії, а також докладно розповіла про напрямки роботи в рамках «Ukraine Invest».

«Сфера моєї діяльності у Верховній Раді – залучення та захист інвестицій. Це колегіальний орган Верховної Ради до якого входять 13 народних депутатів з майже всіх депутатських фракцій та груп. Її створення було відповіддю на запит Президента про необхідність залучення інвестицій всіма гілками влади. Саме тому в парламенті і була створена Спецкомісія, яка в умовах коронакризи бореться за кожну гривню залучених інвестицій. Ми працюємо в напрямку розробки змін до законодавства, розглядаємо звернення бізнесу та, за потреби, захищаємо його. А з цього року розпочали діяльність із супроводу нових інвесторів, які створюють сотні високооплачуваних робочих місць в регіонах України.

Водночас, нам дуже важливо розуміти, як відбувається робота з інвесторами на місцях, які є успіхи або з якими проблемами у цьому питанні доводиться стикатися в регіонах. Треба розуміти, що кожна українська область унікальна і кожна з них має свої сильні сторони, та може запропонувати цікаві умови бізнесу», – сказала Галина Янченко.

Керівники райдержадміністрацій та громад у свою чергу розповіли про свої інвестиційні ідеї. Приміром, лунали пропозиції щодо розробки нових проектів у сфері сільського господарства, екології та сміттєпереробки, очищення води, транспортної інфраструктури, виробництва будівельних матеріалів та багато інших.

Треба зазначити, що ще одним напрямком діяльності Галини Янченко є робота в Наглядовій раді урядової агенції «Ukraine Invest».

«Я увійшла в Наглядову раду цього агентства для того, щоб збільшити його можливості та ефективність. Одна з моїх головних місій – це бути своєрідним послом, який приїздить в регіони, зустрічається з керівниками на місцях і з’ясовує, які у регіонах є можливості і ідеї для залучення інвестицій або створення нових виробництв», – підкреслила Галина Янченко.

Вона додала, що для цього дуже важливо налагодити ефективну взаємодію інвесторів з місцевими громадами.

«Ви на місцях як ніхто розумієте, що і як у вас працює та знаєте свої сильні сторони, які точно зможуть зацікавити інвесторів. Тому ми раді, що сьогодні ми маємо можливість познайомитись з потенціалом Запорізької області завдяки цій нараді з очільником ОДА та керівниками ОТГ. На мою думку, Запорізька область має величезний інвестиційний потенціал, про який, як мені здається, не достатньо відомо в Києві. І тому моє завдання в тому числі – розповісти про можливості цього прекрасного регіону, які ми як держава можемо запропонувати інвесторам. Я вітаю такі наради, як ця, які дозволяють дізнатись більше про інвестиційні проекти в області, а також дозволяють визначити громади, які найбільш зацікавлені в нових виробництвах, які створяють високооплачувані робочі місця для місцевого населення», – наголосила нардеп.

Нардеп також звернулась до присутніх під час наради голів об’єднаних територіальних громад і наголосила на тому, що вона відкрита до співпраці.

Також Янченко звернулася до всіх присутніх із проханням надати інформацію про можливості громад через спеціальну форму-опитувальник від урядового агентства «Ukraine Invest».

Представники громад, що вже тривалий час успішно співпрацюють з іноземними інвесторами, поділилися зі своїми колегами власними історіями успіху. Так, на їх думку, в першу чергу, громада має підготувати власну стратегію розвитку, інвестиційний паспорт та сама робити кроки до пошуку інвесторів, проводити бізнес-зустрічі тощо.

На сам кінець Галини Янченко побажала всім успіху та зазначила, що кожен проект та кожне питання буде розглянуте.

«Ми кожному підставимо плече для допомоги. Давайте разом співпрацювати, навчатися, обмінюватися інформацією та робити наші регіони ще більш привабливими. Дякую кожному, хто долучився до нашої наради», - резюмувала нардеп.

Участь у наразі взяли також народні депутати Денис Маслов, парламентарі від Запорізького регіону - Юлія Яцик, Артем Кунаєв, Геннадій Касай, Павло Мельник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...