• Головна
  • Як готують гамбургери, картоплю фрі, каву та морозиво: екскурсія на кухню ресторану МакДональдз в Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ
Новини компаній
15:00, 1 червня 2021 р.

Як готують гамбургери, картоплю фрі, каву та морозиво: екскурсія на кухню ресторану МакДональдз в Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Новини компаній
Як готують гамбургери, картоплю фрі, каву та морозиво: екскурсія на кухню ресторану МакДональдз в Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

В ресторанах МакДональдз забезпечують якість та свіжість страв завдяки суворому відбору постачальників, контролю за зберіганням продукції та перевіркою кожного етапу приготування. Пропонуємо переконатися в цьому, здійснивши екскурсію на кухню ресторану МакДональдз у Запоріжжі. Ви на власні очі побачите як готуються соковиті біфштекси з яловичини, хрустка картопля фрі та запашна кава.

Стандарти гігієни – понад усе

В кожному закладі МакДональдз дотримуються чіткої процедури з контролю чистоти і гігієни, яку ще більше посилили в умовах карантину. Всі працівники проходять температурний скринінг до зміни та після неї, записуючи дані у журнал здоров’я. Раз на три години співробітники змінюють захисні маски, щогодини миють руки антибактеріальним милом та змінюють рукавички. Спеціальна смарт-панель з таймером відслідковує, коли працівник повинен помити руки. Про це сповіщає динамік на кухні. Всі поверхні протираються щогодини, а вночі дезінфікується все обладнання.

Секрети свіжості – в локальних продуктах

60% продуктів, з яких готують страви у МакДональдз – українські виробники. Стати постачальником не просто - вони регулярно проходять 4 суворі аудити на рік: як заплановані, так і неоголошені незалежними аудиторськими компаніями. Відтак, до ресторанів потрапляють продукти лише найвищої якості.

Заморожену продукцію зберігають у промисловому холодильнику, де підтримується температура від -18°c до -23°c. Температура відображається на датчику. Якщо вона не відповідає нормі, до керівника закладу приходить сповіщення на телефон. На упаковках розміщені стікери, де вказано, до якої дати їх треба вжити.

Далі знаходиться холодильник, де зберігається охолоджена продукція: соуси, молочні суміші, салати, огірки, помідори. В холодильній камері підтримується температура від +1°c до +4°c. У складських приміщеннях зберігається продукція, що не потребує охолодження чи заморозки.

Звідти продукти потрапляють на кухню, де також встановлені холодильні камери. На кухні контролюють час приготування будь-якої страви, а також термін зберігання всіх інгредієнтів. Для цього встановлено смарт-панелі. Одразу після замовлення на екрані з’являється страва і вмикається таймер часу приготування.

Біфштекси для бургерів смажать на грилі за температури 217°C зверху і 177°C знизу. Вони виготовляються з натуральної яловичини в Козятині Вінницької області. Перед відправкою до ресторанів кожну партію продукції додатково перевіряють у сертифікованій мікробіологічній лабораторії. На кухні біфштекси зберігаються не більше 6 годин у спеціальних холодильних камерах, де підтримується температура від -18°c до -23°c.

Біфштекс працівник кладе на гриль, закриває його, через 40-45 секунд гриль відкривають, додають сіль та перець. М'ясо смажать без олії, щоб забезпечити якнайкращий смак.

Булочки до ресторанів постачають з Дніпропетровської області, їх випікають з борошна вищого ґатунку. Для кожного виду булочок існує «золотий стандарт» МакДональдз: щомісяця експерти відділу якості оцінюють аромат, зовнішній вигляд, висоту, прожарювання та смак.

Є булочки різних форм та розмірів: для Гамбургерів, Чізбургерів, Дабл Чізбургерів, потрійні з сезамом для Біг Мака, і найбільші для Біг Тейсті. Перед тим, як зібрати бургер, кожну булочку карамелізують. Для цього її додатково підсмажують у спеціальному тостері 22 секунди, після чого з'являється апетитна скоринка, яка дозволяє тримати форму булочки, і не дає соусу проникнути вглиб і розмочити її.

Після цього починають готувати бургер: кладуть кетчуп, гірчицю, лук, маринований огірок, сир. Всі ці інгредієнти також українського виробництва. Наприклад, мариновані огірки в бургерах вже понад 20 років постачають з півдня України й готують за специфікацією МакДональдз. Салат латук та суміш чотирьох салатів також вирощують на українських полях. Салат відправляють на виробництво не пізніше 6-12 годин після збору.

Термін зберігання всіх інгредієнтів на сервірувальному столі контролюється таймером. Він сповіщає про необхідність замінити продукцію. Наприклад, салат латук зберігається у боксі на кухні лише годину.

Далі працівник додає посмажене м'ясо, запаковує і готує до видачі клієнту. Приготування бургера займає від 35 до 50 секунд.

Нагетси готують з курячого філе. Їх смажать у фритюрниці. Олія, що використовується при смаженні, також українського виробництва. Кожні 12 циклів проводять фільтрацію олії для фрі, кожні 6 циклів - для нагетсів, про що нагадують датчики. Олію зливають і пропускають через фільтр. Кожного дня фритюрниці ретельно очищують.

Щодня за допомогою оіл-тестеру вимірюють показники олії. Якщо на моніторі значення менше 20, то можна продовжувати смажити. У нашій присутності пристрій занурили у фритюрницю і вже за хвилину на ньому з’явилися цифри 5,5 – це означає, що олія якісна. Використану олію здають на переробку для виробництва біопалива.

Хрустку картоплю фрі у МакДональдз виготовляють зі спеціального сорту «Інноватор». Вона має видовжену овальну форму і досягає у довжину 20 сантиметрів. Це природний сорт, що не містить ГМО. Після приготування картопля фрі зберігається до 5 хвилин, діпи – до 10 хвилин.

Далі прямуємо до спеціальних машин, які виготовляють морозиво та молочні коктейлі. Їх готують з молочної суміші, молоко для якої постачають великі фермерські господарства Київської та Черкаської областей. Всі вони використовують сучасні високотехнологічні методи утримання корів, мають відповідні умови виробництва та всі необхідні документи, що підтверджують якість та безпечність продукції. 

Молочну суміш заливають у комбо-машину, де вона охолоджується до температури від +1°c до +4°c і проходить по спеціальним холодним трубам. Коли працівник натискає ручку, морозиво виходить вже готове до стаканчику і до нього додають різноманітні топінги. МілкШейк готують так само – обирають напій і він наливається у стаканчик.

Для приготування кави дуже важлива якість води. Для цього в ресторані встановлена спеціальна система фільтрування. Спочатку воду очищують через фільтр грубої очистки, потім воду пом’якшують, застосовують зворотній осмос, нано- і вугільне очищення і ультрафіолетову фільтрацію. Після чого воду подають на кухню.

Кава McCafe - це 100% арабіка. Для ресторанів МакДональдз виробили спеціальний бленд: 80% - кава Бразилії, 20% - Колумбія.

За якістю кави в МакДональдз стежать більше 1000 фахівців. Відкриту упаковку кави у ресторанах зберігають не більше чотирьох годин, щоб вона тримала максимальний смак та аромат. McCafe готують у швейцарських кавомашинах.

А ще в ресторані МакДональдз є міні-завод з виробництва напоїв Coca-Cola, Fanta та Sprite. Для їх приготування з заводу компанії Coca-Cola привозять концентровані сиропи, до яких в ресторані додають воду, лід і вуглекислий газ.

В МакДональдз турбуються про навколишнє середовище і все пакування продуктів на кухні збирають й віддають на переробку.

Всі продукти проходять близько сотні перевірок від етапу вирощування сировини, транспортування, зберігання до приготування на кухні. Тому обравши будь-яку страву з меню ресторану МакДональдз, ви можете бути впевнені в її безпеці та якості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#МакДональдз в Запоріжжі #McDonald's
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення