• Головна
  • Запорожские инспекторы просят подписать петицию, чтобы получить право штрафовать за парковку на местах для людей с инвалидностью
17:01, 15 грудня 2020 р.

Запорожские инспекторы просят подписать петицию, чтобы получить право штрафовать за парковку на местах для людей с инвалидностью

Запорожские инспекторы по парковке просят подписать петицию, чтобы депутаты горсовета обратились к депутатам Верховной Рады и попросили разрешить инспекторам, а не полиции, штрафовать водителей за парковку на местах для людей с инвалидностью. 

Об этом сообщает 061 со ссылкой на публикацию на официальной странице в Facebook Службы инспекторов по парковке.

"Проблема паркування на містах для людей с інвалідністю є дійсно нагальною. Наразі ми при всьому бажанні не взмозі цьому зарадити та допомогти у її вирішенні. Можливо так вдасться домогтися змін. Підтримайте, для вас це 5 хвилин часу, а для людей з інвалідністю – можливість нормально відвідувати магазини та ТРЦ", - обратились инспекторы.

Петицию можно подписать по этой ссылке: https://ep.zp.gov.ua/uk/petitions/parkuvannya-na-mistsyakh-dlya-lyudej-z-invalidnistyu .

Также публикуем полный текст петиции:

"Щодо звернення депутатів міської ради до ВРУ для вирішення питання паркування на місцях для людей з інвалідністю. Основною метою діяльності інспекторів з паркування є реалізація напрямків діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення якості дорожнього руху, а також підвищення його рівня безпеки. Досвід роботи інспекторів з паркування свідчить про їх ефективність та значний позитивний вплив на безпеку дорожнього руху.
До повноважень інспекторів з паркування віднесено розгляд справ про порушення Правил дорожнього руху, передбачені статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), а саме: частина 1,3 та 6 статті 122 (порушення правил зупинки та стоянки), та частина 1,2 та 8 статті 152-1 (порушення порядку та правил платного паркування).
В той же час, ч. 5 ст. 122 КУпАП (зупинка чи стоянка на місцях, передбачених для автомобілів, якими керують водії з інвалідністю) досі відноситься до компетенції працівників поліції, що є доволі нелогічним, оскільки незрозуміло, чим стоянка на місці передбаченому для автомобіля водія з інвалідністю відрізняється від стоянки на місці, передбаченого для автомобіля з електричним двигуном.
Водночас, біля великих торгівельних центрів та мережевих магазинів постійно зайняті місця передбачення для стоянки автомобілів, якими керують водії з інвалідністю. Причому на таких місцях стоять автомобілі, які не мають жодного права там знаходитися.
Інспектори з паркування допомогти у вирішенні цієї проблеми не в змозі, у зв’язку з відсутністю необхідних повноважень.
Просимо депутатів Запорізької міської ради звернутися до депутатів Верховної Ради України щодо прийняття змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме доповнити ч.3 ст. 219 КУпАП (повноваження інспекторів з паркування), що до повноважень інспекторів з паркування відноситься розгляд справ передбачених ч. 5 ст. 122 КУпАП, це дозволить вирішити цю проблему та знизить її гостроту для суспільства".

Напомним, ранее инспекторы писали, что на участках, где горожане неправильно паркуются, часто случаются ДТП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#запорожье #парковка #люди с инвалидностью #инспекторы #петиция
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...