• Головна
  • Запорожская госэкоинспекция будет проверять, законно ли продают елки
16:15, 9 грудня 2020 р.

Запорожская госэкоинспекция будет проверять, законно ли продают елки

Запорожская госэкоинспекция будет проверять, законно ли продают елки

Государственная экологическая инспекция Украины начала природоохранную акцию «Новогодняя елка - 2021», во время которой вместе с правоохранителями и органами местного самоуправления усилит контроль за легальной реализацией елок .

Об этом сообщили в пресс-службе Запорожской ОГА.

«У рамках цього заходу Держекоінспекцією вже підготовлено та направлено наступні доручення: обласним державним адміністраціям та Київській міській державній адміністрації – попередити лісогосподарські підприємства про неухильне виконання ними законодавчих вимог в частині охорони лісу та проведення заходів для протидії вирубкам; Національній поліції України – посилити заходи контролю за місцями торгівлі та зберігання хвойних насаджень; територіальним підрозділам ДЕІ – сформувати план профілактичних та роз’яснювальних заходів для населення і погодити його з органами місцевого самоврядування та Нацполіцією. Ці рішення дозволять активізувати природоохоронний контроль та забезпечити легальну та прозору підготовку новорічних ялинок для продажу», ‒ заявил председатель Государственной экологической инспекции Андрей Малеваный.

В предновогодний период увеличиваются объемы незаконной вырубки елок для продажи, и ежегодно ее масштабы растут.

«Так, у передноворічну пору з 28 листопада 2019 року по 16 січня 2020 року ДЕІ розрахувала 695,9 тисяч гривень збитків. Це у три рази більше, ніж протягом аналогічного періоду 2018-2019 років. Штрафи сягнули 45,6 тисячы гривень, що вдвічі перевищує показник попереднього року», - подчеркнул глава Госэкоинспекции.

Чиновник также отметил, что соблюдать природоохранное законодательства нужно всем гражданам.

«Крім того, хочу наголосити, що за збереження та охорону лісів України відповідальні всі – від посадовців до звичайних громадян. Велика кількість хвойних дерев знищується українцями самовільно. Якщо ви все таки хочете бачити вдома живу ялинку на Новий рік, то її можна придбати законно. Найліпший варіант - штучна або ж дерево у кадці, яке потім можна висадити біля будинку», - добавил Андрей Малеваный.

Напомним, в Запорожье в этом году зажигать главную городскую елку будут без концертов и праздничных мероприятий. Также ранее мы писали, что запорожский лесхоз подготовил для продажи 11000 елок. А 5 декабря в Запорожье заработали ёлочныебазары.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#запорожье #елки #сосны #новый год
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...