• Головна
  • Як написати есе та мотиваційного листа для вступу до США?
Новини компаній
11:00, 30 листопада 2020 р.

Як написати есе та мотиваційного листа для вступу до США?

Новини компаній
Як написати есе та мотиваційного листа для вступу до США?, фото-1

Самопрезентація студента – важлива частина вступної кампанії, особливо в США. Як написати твір так, щоб максимально підвищити шанси на вступ?

Американські коледжі й університети важливу увагу приділяють вступним творам абітурієнтів. Зазвичай це єдина можливість «познайомитися» із заявником, дізнатися про його мету, цілі, особисті якості. Також це гарна презентація навичок мислення і письма, доказ високого рівня англійської мови.

Українські абітурієнти ще призвичаєні до цієї європейської та американської традиції, а тому потребують із цим допомоги. Розберемося, які вимоги до структури, теми і наповнення найчастіше висувають американські ВНЗ і підберемо найкращі рекомендації.

Що таке вступний твір?

Це може бути есе чи мотиваційний лист, детальніше завжди прописано в умовах вступу конкретного ВНЗ. Різниця в тому, що есе зазвичай засноване на життєвому досвіді, визначних подіях життя. Мотиваційний лист більше схожий на резюме, яке презентує найкращі риси і досягнення вступника, його мотивацію вчитися в коледжі чи університеті. Важливо писати цей твір самостійно, не доручаючи завдання агенціям. Однак можна отримати корисну професійну консультацію і редактуру, що важливо при написанні тексту іноземною мовою. Із цим швидко і якісно допоможе сервіс https://royalessays.co.uk/.

Основні вимоги до мотиваційного листа

Ми розглянемо саме цей вид вступного твору, адже ці поради допоможуть написати й есе. Щодо структури, її можна дізнатися в приймальній комісії ВНЗ, однак стандартно це «шапка», звертання, вступ, основна і заключна частини. Важливо дотримуватися шанобливого звертання, без фамільярностей і вільного стилю. Далі розділимо структурні частини і їхній зміст:

  • Вступ. Це представлення своєї персони і мети листа. Тут треба акцентувати, що вибраний навчальний заклад допоможе професійному і особистому зростанню студента.
  • Основна частина. Тут треба розкрити тему вступу: чому саме цей ВНЗ потрібен абітурієнту і чому саме цей вступник буде найкращою кандидатурою. Не потрібно перехвалювати себе і прикрашати факти. Треба перелічити свої академічні. Соціальні, культурні, спортивні здобутки.
  • «Практична частина». Це продовження основної частини, де слід пов’язати свої вміння й прагнення із тим, що пропонує університет чи коледж. Це покаже усвідомлення студента свого вибору й рішення.

Не обов’язково дотримуватися конкретної структури, хоча вона є логічною і виваженою. Мотиваційного листа не слід перетворювати на художній твір чи навпаки – сухого емоційного документа. Він має показувати, що студент знає, ким він є і ким хоче бути, і чому для цього він вступає до обраного ВНЗ.

Есе відрізняється тим, що студенту можуть дати тему. Наприклад, «Визначна подія мого життя», або «Як я обрав професію». В такому випадку слід дещо відступити від структури щодо мотиваційного листа і зробити твір більш «вільним» і творчим.

Де брати натхнення?

Публічні виступи (на Youtube, наприклад) – один із найкращих варіантів. Тут можна порадити TED Talk, 5-хвилинний формат якого найбільше схожий на мотиваційного листа чи есе. Задача спікера – донести свою думку і користь за короткий час, не втративши уваги глядачів/слухачів. Додатково можна подивитися фільми, прочитати книги про відомих людей і складний шлях до успіху. Це допоможе знайти натхнення і бажання якнайкраще презентувати себе перед бажаним університетом чи коледжем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...