• Головна
  • Як власникам АЗС уникнути штрафів?
Новини компаній
09:00, 20 листопада 2019 р.

Як власникам АЗС уникнути штрафів?

Новини компаній
Як власникам АЗС уникнути штрафів?

З 1 липня 2019 року для учасників вітчизняного ринку нафтопродуктів запрацювали нові правила, адже Уряд запровадив систему електронного адміністрування реалізації пального. Вона передбачає, що вся інформація з нафтопереробних заводів, нафтобаз та автозаправних станцій про фактичні обсяги реалізації та залишку пального має передаватись електронними засобами зв’язку безпосередньо до органів Державної фіскальної служби.

Як власникам АЗС уникнути штрафів?, фото-1

Для цього суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, повинні зареєструвати в ДФС всі свої склади й обладнати кожне місце відпуску пального витратоміром-лічильником, а кожен введений в експлуатацію стаціонарний резервуар – рівнеміром.  Розпорядники складів, де розміщуються резервуари загальною місткістю понад 1 тис. м³, мали це зробити вже до 1 жовтня, решта – не пізніше 1 січня 2020 року. Стосується дана вимога й автозаправних станцій, які відповідно до пп.14.1.6. Податкового кодексу України підпадають під визначення акцизного складу. 

Звертаємо увагу операторів ринку нафтопродуктів на те, що витратоміри, рівнеміри та паливороздавальні колонки, які використовуються для визначення обсягів реалізації та залишку пального на акцизних складах, повинні відповідати вимогам чинного законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності, зокрема мати позитивний результат повірки. В іншому випадку вони вважатимуться не встановленими. За кожне необладнане місце відпуску пального наливом зі складу, необладнаний резервуар, незареєстровані рівнемір або витратомір законодавством передбачено штраф у розмірі 20 тис. грн.

ДП «ЗАПОРІЖЖЯСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» уповноважене на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології (свідоцтво про уповноваження від 09.08.2019 № П-39-2019), у тому числі лічильників рідких нафтопродуктів, паливороздавальних колонок та рівнемірів (детальніше тут).

Запрошуємо учасників ринку нафтопродуктів, і власників автозаправних станцій зокрема,  до співпраці! Висококваліфікований і досвідчений персонал нашого підприємства, сучасна еталонна база та допоміжне обладнання забезпечують якісне і своєчасне надання послуг з повірки!

Чекаємо на Вас за адресою: м. Запоріжжя, вул. Антенна, 10

Тел.: (061) 289-98-73

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...