• Головна
  • В Запорожье заканчивают капитальную реконструкцию дворца культуры «Хортицкий»
Наводим порядок
17:00, 16 липня 2019 р.

В Запорожье заканчивают капитальную реконструкцию дворца культуры «Хортицкий»

Наводим порядок

В Запорожье на Бабурке продолжается реконструкция дворца культуры «Хортицкий». Сегодня, 16 июля, заместитель городского головы, представитель команды Владимира Буряка – Анатолий Пустоваров по время выездного совещания проверил, на каком этапе находятся строительные работы.

«Будівлю палацу культури «Хортицький» не ремонтували з першого дня роботи – з 1985 року. Саме тому команда міського голови дуже комплексно підійшла до вирішення цього питання. Спочатку замінили покрівлю, потім капітально відремонтували глядацьку залу, оновили всі необхідні інженерні мережі. На цьому етапі проводяться зовнішні роботи. Ми перетворюємо сіру споруду у справжній арт-об’єкт з яскравими та помітними малюнками нафасаді за проектом київського дизайнера. Окрім того, ми зробимо благоустрій прилеглої території, облаштуємо пішохідну зону та тротуари, – рассказал представитель команды мэра Анатолий Пустоваров. – Палац культури «Хортицький» – центр культури та дозвілля всього району. Ми робимо все, щоб жителям Бабурки – дітям, молоді, людям похилого віку було комфортно тут проводити вільний час».

Заместитель городского головы подчеркнул, что команда Владимира Буряка за протяжении своей каденции систематично работает над улучшением культурной инфраструктуры.

«У Запоріжжі – 5 міських палаців культури, які були приведені до ладу. За цей час в кожному з них виконуються чи вже були виконані ті чи інші ремонтні роботи. Це дуже приємна новина для всіх запорізьких батьків», – поделился Анатолий Пустоваров.

На капитальный ремонт дворца культуры «Хортицкий» из городского бюджета выделили порядка 7 миллионов гривен.

«Срок сдачи этого объекта – до 15 сентября. Но я думаю, что мы успеем завершить все работы уже до 1 сентября. За этот период мы выполнили капитальный ремонт зрительского зала, а также начали наружные работы. На 90% уже отреставрирован и выкрашен фасад здания, заменили окна. Теперь нужно уложить 140 квадратных метров плитки, столько же – нового асфальта, а также закончит покрасочные работы и обустройство цоколя», – говорит генеральный директор фирмы-подрядчика Лариса Брехарь.

«У нашому палаці культури займається більше 800 жителів Хортицького району, з них – 600 дітей. Працює 16 різножанрових дитячих гуртів: школи вокалу, різни танцювальні колективи, театральна та циркова студії тощо. Також у нашому палаці культури займається хор ветеранів, – рассказывает директор ДК «Хортицкий» Елена Луценко. – Цю будівлюсдали в експлуатацію у 1985 році, як кінотеатр «Перемога». З того часу ПК «Хортицький» потребував капітального ремонту. Три роки тому замінили покрівлю, наприкінці року відремонтували велику глядацьку залу на 720 місць. У травні розпочалися зовнішні роботи з оздоблення фасаду. Впевнена, коли діти повернуться з канікул, вони з батьками будуть приємно вражені. Оновлений палац культури після реконструкції стане найкращим подарунком для всіх жителів Хортицького району».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...