• Головна
  • Владимир Буряк во время проверки ремонта на Школьной поручил Виктору Бусько найти субвенцию на дороги Запорожья
Наводим порядок
17:00, 20 червня 2019 р.

Владимир Буряк во время проверки ремонта на Школьной поручил Виктору Бусько найти субвенцию на дороги Запорожья

Наводим порядок

На улице Школьной продолжают делать новую дорогу. Сегодня на объект с проверкой приехал мэр Запорожья Владимир Буряк, а также члены его команды: Виктор Бусько и Игорь Чумаченко.

“Цей об’єкт ми розділили на дві частини, - объяснил Владимир Буряк. - Перша частина була закінчена в минулому році: це і освітлення, і пішохідна доріжка,  і облаштування карманів для автотранспорту, і зупинкові комплекси, і бордюри, і підготовчі роботи для основної дороги. Зараз ми вже майже закінчили. І підрядники, і голова райадміністрації кажуть про те, що десь за місяць уже й документально цю дорогу здадуть. Але ще раз кажу, це перша черга, яка була розділена на дві частини. Бюджет всього комплексу складає близько 16 мільйонів. Близько 500 м довжина ділянки. Це добрий проект, і він дасть життя цьому глухому куту, який тут, в Олександрівському районі, колись був. На другій черзі у нас заїзд з Прибережної магістралі та виїзд. Будуть кошти - будемо й далі робити другу чергу.  Цього року у нас більше 500 мільйонів було направлено з центрального бюджету на Запорізьку область - але ні копійки для реконструкції та ремонту доріг у місті Запоріжжі. Сьогодні я представнику своєї команди Віктору Буську дав доручення, щоб він як депутат обласної ради доклав певних можливих і неможливих зусиль для того, щоб розподіл був все-таки і для міста Запоріжжя.

Я розумію, що потрібні дороги між селами, між містами Запорізької області, але потрібно ж трошки коштів виділяти і місту Запоріжжю. Я так думаю, тому що і місто Запоріжжя є містом-донором, і ми відраховуємо від свого бюджету в державний бюджет кошти - і не малі кошти. В цьому році це близько 375 мільйонів гривень. Тому якби було таке співфінансування, то ми б могли їх закласти на другу чергу, а кошти, які ми запланували на цей об’єкт, ми могли б виділити на ті ж внутрішньоквартальні дороги або на тротуари. Я говорю про це, я не приховую, що в місті Запоріжжі на сьогоднішній день є проблеми з тротуарами. Тому якби можна було змінити джерело фінансування, було б дуже добре”.

Виктор Бусько принял поручение и добавил, что, планы у команды мэра амбициозные

“Задачу получили какую: нам нужно в ближайшие несколько лет (2 - 3 года желательно) закончить все дороги, чтобы они были вот такого качества в Запорожье. По городу порядка миллиона квадратных метров нужно делать ежегодно. А дальше, понятное дело, нужно правильно перераспределять бюджет и получать дополнительные субвенции непосредственно под дороги и под инфраструктурные объекты. Через две недели тут должны закончить работы, еще неделя нужна на разметку и, надеемся, через месяц дорога уже будет сдана в эксплуатацию. Параллельно с дорожными работами еще будем делать озеленение - потому что это не просто дорога, а комплекс. Если мы за что-то беремся, то стараемся делать все”.

Также Владимир Буряк поручил другому члену своей команды, Игорю Чумаченко, проверить весь этот проект на предмет земельных отношений. Чтобы если будут деньги в бюджете на начало второй очереди ремонта, не возникло проблем с Госгеокадастром. Кроме того, мэр попросил команду вместе с сотрудниками Александровской райадминистрации посмотреть, сколько может стоить расширение проезжей части по улице Троицкой.

“Будівництво доріг у місті Запоріжжі - це такий важливий маркер в розвитку інфраструктури нашого міста. І сьогодні день я присвятив тому, що фактично був дорожнім інспектором, - поделился Игорь Чумаченко.- Я ранок почав з вулиці Ситова, де ми вчора були з мером і де парк Гагаріна. Там зараз уже закінчують робити прекрасний дитячий майданчик, але проблема в тому, що немає під’їзду. А потім ми домовилися приїхати на вулицю Шкільну. Це дійсно інспекція, тому що в ході сьогоднішньої перевірки з’явилася така цікава ідея - зробити виїзд на Прибережну магістраль через вулицю Троїцьку. Міський голова мені особисто доручив вирішити питання щодо землевідведення та паспортизації цієї дороги. Бо я пам’ятаю, як багато років тому засипали цю ділянку, чим було: посеред “дороги” і дерева росли, і їздили люди так. Мені сподобалася ця робоча зустріч тим, що ми дійсно знайшли вихід з проблеми на користь жителів міста”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#буряк #бусько #чумаченко #запорожье #школьная
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...