• Головна
  • Игорь Чумаченко взял под личный контроль ремонт в доме с аварийным коллектором
Наводим порядок
09:00, 15 червня 2019 р.

Игорь Чумаченко взял под личный контроль ремонт в доме с аварийным коллектором

Наводим порядок

Вчера вечером возле дома 14 по улице Чумаченко было шумно. Почти 20 лет жильцы пытаются добиться ремонта коллектора, но все тщетно. Вчера к ним приехал депутат горсовета и член команды мэра Игорь Чумаченко.

Ранее жильцы дома собирали деньги, чтобы отремонтировать коллектор своими силами, потому что запах и живность, которая развелась из-за нечистот, мешают жить. Люди рассказали, что с приходом управляющей компании “Мрия” ничего не изменилось  - о проблеме не хотят и слышать. Специалисты, которых нанимали сами жильцы, говорили, что проблема не в самом доме, а связана еще и с внешними сетями - канализацией, которая находится на балансе КП “Водоканал”.

"Головне питання, яке поставили на сьогоднішній зустрічі - це питання колектора, який доставляє незручності мешканцям будинку. Я запросив спеціалістів, тому що, аби розібратися з питанням, потрібно залучити спеціалістів і фахівців, щоб вони виявили проблему, склали акт, висновок, і щоб далі цю проблему вирішували ми спільно. Але коли ми спілкувалися, виявилося, що ще є багато проблем стосовно керуючої компанії “Мрія”. До мене і на депутатські прийоми, і до міської ради такі скарги на “Мрію” надходять - їх уже немало на сьогоднішній день, і треба щось робити. Але головне, я вважаю, це те, що потрібно об’єднуватися таким будинкам, створювати ОСББ, тому що на сьогоднішній день це єдиний вихід. Багато і міських програм, і програм соціально відповідальних підприємств, запоріжсталівських, групи “Метінвест” стосовно підтримки ОСББ - і “Ми це місто”, і “Громадський бюджет”, і я як депутат Запорізької міської ради маю законне право направити гроші зі свого депутатського фонду на вирішення таких потреб. Мені сьогодні дійсно сподобалося, що буквально всі вийшли: і ветерани наші вийшли, і молодь, - і дійсно кажуть, що вже “дістало на сьогоднішній день, допоможіть”. Я беру це питання на особистий контроль. Безумовно, Володимиру Вікторовичу доповім про це питання, і я впевнений, що наші спеціалісти “Водоканалу” це питання вже актуалізують, і ми зустрінемося вже на наступному тижні і доповімо мешканцям з цього питання. Але впевнений, що буде ще зустріч, де ми все ж таки підіб’ємо юридичні підсумки щодо створення ОСББ", - рассказал Игорь Чумаченко.

Игорь Чумаченко взял под личный контроль ремонт в доме с аварийным коллектором, фото-4

Первый заместитель гендиректора КП “Водоканал” Руслан Бука, которого пригласила на встречу с жильцами команда Буряка, предложил на следующей неделе пригласить управляющую компанию:

"Мы проведем совместное обследование этих сетей, составим акты, при необходимости сделаем гидродинамическую прочистку уличных сетей проведем испытания выпусковых около дома. Сделаем заключение, и если будут у нас замечания, будем устранять мы, а если нет - управляющая компания".

Игорь Чумаченко взял под личный контроль ремонт в доме с аварийным коллектором, фото-5

Пользуясь случаем, жильцы делились и другими проблемами дому. К удивлению людей, в службе "15-80" их дом по неизвестным причинам считают элитным. Старожилы шутят, что, может, это потому, что когда-то в этом доме жил Карташов.

Сейчас же у жильцов "элитного дома" по Чумаченко, 14 затапливает верхние этажи, возникают проблемы с проводкой и воняет фекалиями из-за проблем с коллектором.

Жанна Литвиненко живет здесь с 2000 года. И столько же принимает участие в борьбе за нормальные условия жизни:

"Багато років ми вже живемо з цією проблемою. На жаль, її ми не змогли вирішити ані самотужки, ані за допомогою інших компаній - в тому числі тієї управляючої компанії, яка зараз є. Тому ми зібралися всім будинком і вирішили звернутися до Ігоря Чумаченка. Чому мені до нього легше звертатися? Тому що він, як і я, адвокат, він юрист, він розуміє проблематику не лише з технічної точки зору, але і з юридичної точки зору. І це фахова людина, яка також буде допомагати. І сьогодні я бачу, що так, дійсно, я не помиляюся, я вірю, що справа наша вирішиться. Також от представник “Водоканалу” прийшов, один із керівників цього підприємства - а раніше нікого не було.

І знаєте, як сказав президент, що треба, щоби до влади йшли нові люди, бо вони по-іншому розуміють ситуацію в країні. А я так розумію, що якщо цю людина прийшла і сьогодні вона опікується проблемами нашими - мешканців будинку, то дійсно ця людина може фахово допомагати і коли вона буде при владі, і де б вона не була".

Жанна также рассказала, что она давно готова к созданию ОСМД, но раньше не хватало единомышленников. Однако теперь женщина уверена, что после встречи с Игорем Чумаченко многие жильцы поменяли свое мнение и задумались о том, чтобы взять ответственность за дом в свои руки - тем более, что теперь есть кого просить о помощи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чумаченко #коллектор #буряк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...