• Головна
  • «Росія — пірат»: запорожцы вышли на акцию по поводу конфликта в Керченском проливе, - ФОТО
19:03, 26 листопада 2018 р.

«Росія — пірат»: запорожцы вышли на акцию по поводу конфликта в Керченском проливе, - ФОТО

Сегодня, 26 ноября, в Запорожье на площади перед облгосадминистрацией горожане вышли на акцию в поддержку пленных украинских моряков.

Фото акции опубликовал сайт "Заноза".

На плакатах запорожцы написали: «Росія — пірат», «Полонені моряки ми з вами», «МВС ЗСУ слава!», «Росія забирайся геть!», «Крим — це Україна!», «Окупант, геть з Криму». Также участники акции принесли с собой бумажные кораблики, спели гимн и помолились, чтобы украинские моряки вернулись домой живыми и здоровыми.

Акцию инициировала волонтерка Надежда Мороз:

"Є нагальна потреба зібратися сьогодні о 17.00 на мирну акцію на Площі Героїв Майдану (ЗОДА), щоб висловити свій протест проти відкритої агресії Москви та підтримати полонених українських моряків. Приносьте плакати з надписами: «Росія – окупант!», «Путін, поверни наших моряків додому!», «Окупанти, забирайтеся геть з Криму!», «Моряки захоплених катерів – ми з вами!», «Крим – це Україна!» «Ми не мишебратья!» тощо, прийдіть з прапорами та паперовими корабликами. Нашим полоненим морякам потрібно знати, що Запоріжжя з ними. Весь світ відгукується та засуджує захоплення українських кораблів у Чорному морі.

Дозвіл на проведення акції є.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: нічого не палити, не кидати петарди і т.д. Ми не під посольством і не під консульством РФ. Та живучи між Кримом і Донбасом, мусимо заявляти про те, що "Запоріжжя – це Україна". Вчорашня подія за відчуттями нагадує початок Майдану, окупацію Криму, захоплення міст на Донбасі..

Такі акції вже проходять в Україні. Сьогодні вночі біля консульства Росії у Львові активісти палили шини через захоплення кораблів. Протестна акція відбулася і біля консульства РФ у Харкові. Люди принесли до будівлі паперові кораблики і плакати з написами «Харків – не Расія», «Росія – окупант», «Донецьк – це Україна» та іншими.
У Одесі активісти зібралися на акцію протесту під стінами генерального консульства Російської Федерації. Вони вимагають закрити у місті консульство країни-агресора. Крім того, українці підняли над парканом консульства два прапори України. Ворота консульства прикрасили наклейками з українською символікою.

Вночі активісти Києва закидали посольство РФ димовими шашками і камінням в знак протесту проти агресії РФ біля Керченської протоки. Пізніше недалеко від посольства РФ, було спалено автомобіль з дипломатичними номерами посольства РФ", - написала инициаторка акции Надежда Мороз.

Напомним, как ранее писал 061, вчера спецназ РФ напал на украинские корабли. На их борту находится более 20 украинских моряков, 6 из которых ранены. Сейчас захваченные судна находятся в Керчи.

Сегодня в 16.00 ВР рассмотрит вопрос введения в стране военного положения сроком на 60 дней. Более подробном об этом читайте тут.

Объяснения по поводу ситуации, найдете в статье под названием "Перенос даты выборов, запрет митингов, назначения. Коротко о военном положении". Позже над Бердянском кружил американский беспилотник: это связано с конфликтом в Азовском море.

Читайте также:Экстренное заседание Верховной Рады о военном положении в Украине: ТЕКСТОВЫЙ ОНЛАЙН-СТРИМ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#запорожье #акция #керчь #пролив #моряки #военное
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...