• Головна
  • У недобросовісних підприємців відібрали орендовану ділянку землі в центрі міста, – ФОТО
10:54, 9 листопада 2018 р.

У недобросовісних підприємців відібрали орендовану ділянку землі в центрі міста, – ФОТО

Прокуратура забрала у фірми земельну ділянку, на якій орендар так і не почав заплановане будівництво багатоповерхового житлового будинку.

Про це пишуть в обласній прокуратурі.

У 2009 році між Запорізькою міською радою та одним із приватних товариств строком на 10 років укладено договір оренди земельної ділянки для будівництва багатоповерхового житлового будинку по вулиці Глісерній у Запоріжжі.

У недобросовісних підприємців відібрали орендовану ділянку землі в центрі міста, – ФОТО, фото-1

Проте орендар упродовж дев’яти років так не розпочав будівництво будинку та навіть не звернувся до відповідних органів з метою отримання необхідних дозвільних документів для здійснення будівництва будинку.

У зв’язку з цим укладений договір оренди є припиненим у зв’язку із нездійсненням забудови земельної ділянки протягом трьох років підряд. Відповідний висновок зроблено у березні 2018 року Верховним Судом.

З урахуванням вимог законодавства та вказаної судової практики, Запорізька місцева прокуратура № 1 у липні цього року звернулась до господарського суду Запорізької області з позовом про повернення приватним товариством земельної ділянки площею півгектара вартістю більше  9 млн. грн. Запорізькій міській раді.

У результаті позовну заяву було задоволено у повному обсязі. Суд зобов’язав приватне товариство повернути територіальній громаді Запоріжжя раніше орендовану земельну ділянку.

Читайте також: День украинской письменности и языка: где и во сколько запорожцы смогут написать радиодиктант национального единства 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запоріжжя #прокуратура #земля #будівницство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...