• Головна
  • На Ebaу продают фото "В ожидании фюрера", сделанное в Запорожье в 1943, - ФОТО
12:13, 26 листопада 2017 р.

На Ebaу продают фото "В ожидании фюрера", сделанное в Запорожье в 1943, - ФОТО

Это фото времен второго визита Гитлера в Запорожье

В соцсети появилось фото, сделанное в Запорожье, во время немецкой оккупации. Его продают на аукционе Ebaу. Об этом пишут в группе "Атипичное Запорожье".

Подпись на обратной стороне фотографии гласит: "An Erwartung des Führers, Saporoshje 1943", что в дословном переводе означает "В ожидании фюрера. Запорожье 1943″

Гитлер приезжал на совещания с Эрихом фон Манштейном, чей штаб располагался во втором корпусе ЗНТУ, дважды.

Вот, что пишет о втором визите "Історична правда":

"Друге перебування Гітлера у Запоріжжі виявилося найтривалішим – з 16 по 19 лютого 1943 року. Воно ж таки є найдокладніше документованим у спогадах учасників подій – і Манштейн, і Штальберг, і Баур, і Шульц точно фіксують події, що його супроводжували. Метою поїздки, як і в перший раз, було проведення наради з фельдмаршалом Манштейном, який щойно під тиском радянського наступу мусив перенести свою штаб-квартиру зі Сталіно (Донецьк) до Запоріжжя. Необхідність наради була викликана загрозою прориву Червоної армії до Дніпра з перспективою оточення значних німецьких сил між Дніпром, Міусом та Азовським узбережжям. Рішення про нараду Гітлер, за свідченням його пілота Баура, прийняв імпульсивно, наказавши вилітати о третій годині ночі. Політ здійснювали три літака "Конкорд". Гітлер та його штаб розмістилися в будинку штаб-квартири групи армій "Південь".

Читайте также:В Запорожье мэр и губернатор опять не пришли почтить память жертв Голодомора, - ФОТОФАКТ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорожье #война #Гитлер #фото #аукцион
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...