• Головна
  • В Запорожье жильцы аварийного дома боятся катастрофы: они написали открытое письмо мэру, - ФОТО, ВИДЕО
15:33, 16 листопада 2017 р.

В Запорожье жильцы аварийного дома боятся катастрофы: они написали открытое письмо мэру, - ФОТО, ВИДЕО

Дом и так в плохом состоянии. Если его опять подтопит, может случиться трагедия

Жильцы аварийной девятиэтажки на ул. Инженера Преображенского, 29, боятся, что их дом, который и так дал крен, может затопить из-за трубы, которая находится в аварийном состоянии. Жильцы написали в редакцию 061 и попросили опубликовать открытое письмо мэру Запорожья, директору Водоканала и в департамент ЖКХ.

Напомним, в этой многоэтажке еще с 2013 года были замечены трещины. Чтобы наблюдать за изменением его состояния, коммунальщики установили маячки.

Публикуем письмо, которое написали жильцы.

МІСЬКОМУ ГОЛОВІ

Буряку В.В.

КП ВОДОКАНАЛ

ДЕПАРТАМЕНТ ЖКХ

2017-11-15

Про загрозу майну та життю людей

Я, голова ОСББ « Інженера Преображенського, 29», Кобезська Ірина Вікторівна, звертаюсь до Вас для приділення уваги до проблеми, та для вжиття термінових заходів, що склалася у будинку.

В теперішній час розпочато дії по переходу будинку на самообслуговування.

Раніше, а саме з 2013 року, я неодноразово зверталася до Міських голів, КП Водоканал, КП Теплові мережі, МКП „Основаніє”, КП "Наше місто" для залучення уваги до питання аварійного стану будинку, а саме до причин, за якими будинок став аварійним. Були створені комісії з цього питання, прийняті рішення на різних рівнях. Та, далеко не всі виконані.

Так, у «Висновках про технічний стан будівельних конструкцій будинку» від 27 листопада 2014 року зроблених НДІБК: Розділ «РЕКОМЕНДАЦІЇ …Етап №2. Ремонтно-відновлювальні роботи по відновленню експлуатаційної придатності пошкоджених конструкцій та водогінних комунікацій….

Пункт 5.1 Провести роботи з реконструкції (заміни) мереж зовнішніх і внутрішніх водогінних комунікацій, терміни експлуатації перевищують нормативні усереднені строки служби...».

Але, до теперішнього часу, у підвалі будинку знаходиться транзитна труба холодного водопостачання, діаметром приблизно 400 мм. Реальний розмір немає змоги виміряти.

Труба у вкрай жахливому стані. На ній немає живого місця. Від краю, до краю накладені хомути. Деякі просто накинуті і навіть не закріплені, до них небезпечно торкатися. Від інших звисають та підіймаються іржаві «сталактити» і «сталагміти». Труба покрита в декілька шарів іржі.

При виникненні прориву, під будинок витече величезна кількість води. В підвал і без того аварійного будинку підуть тонни води. Припустимо, що внаслідок стіни будинку можуть претерпіти деформацію, критично наклонитися і впасти.

Це означає, що труба являє собою загрозу руйнування будівлі і загрозу життю людей.

Прошу, терміново вжити заходів.

При виникненні випадків шкоди майну і здоров’ю людей, вина за бездіяльність буде лежати на особах, які до теперішнього часу не прийняли конкретних заходів.

З повагою,

голова ОСББ «Преображенського, 29» Кобезська І.В.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорожье #многоэтажка #авария #ЖКХ
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...