• Головна
  • Сьогодні декілька годин сайт 061 "лежав": в чому причина
15:25, 9 листопада 2017 р.

Сьогодні декілька годин сайт 061 "лежав": в чому причина

Через проблеми з хостинг-провайдером, в світі одночасно не працювали десятки тисяч сайтів

Сьогодні, 9 листопада, з самого ранку сайт 061 не відкривався протягом декількох годин. Сайт запрацював у нормальному режимі тільки після 11 годин дня. Як з'ясувалось, такі ж проблеми були у тисяч сайтів по всій Європі.

Причиною виявилася аварія на найбільшому європейському хостинг-провайдері OVH - на кілька годин у нього виникли не пов'язані між собою проблеми в 10 дата-центрах з 22, три з них були повністю знеструмлені, повідомляє "Медуза".

Вранці 9 листопада в дата-центрах OVH відключилася електрика. Проблеми спостерігалися відразу в десяти дата-центрах компанії у французьких Рубе і Страсбурзі. Власник OVH Октав Клаба розповів, що близько 9:15 за місцевим часом в дата-центрах в Страсбурзі відключилися дві незалежні одна від одної високовольтні лінії на 20 кВ, а запасні генератори не спрацювали. В результаті три дата-центру виявилися знеструмлені. Приблизно через годину ще сім дата-центрів в Рубе виявилися недоступні, але вже з іншої причини. За словами Клаба, через помилки в програмному забезпеченні перестала працювати оптична лінія, що з'єднує дата-центри в Рубе і обладнання OVH в Парижі, Амстердамі, Лондоні, Брюсселі та Франкфурті-на-Майні. Обидві аварії сталися практично одночасно, але незалежно один від одного, підкреслюють в компанії.

Найбільше постраждали сайти, що працюють з Франції, Бельгії, Італії та Іспанії. Серед них паризький музей Помпіду, великий французький телеканал BFM і сайт самого OVH. Точна кількість сайтів, які постраждали від аварії, поки невідомо, але серед них також був цілий ряд український сайтів, в тому числі і наш - 061.ua.

Наразі робота всіх сайтів відновлена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...