• Головна
  • Константин Брыль уволился из СБУ, чтобы опубликовать электронную декларацию, - ВИДЕО
11:17, 18 травня 2017 р.

Константин Брыль уволился из СБУ, чтобы опубликовать электронную декларацию, - ВИДЕО

Запорожский губернатор подал заявление в СБУ об увольнении в запас. Об этом он только что сообщил на брифинге журналистам.

С его слов, это было сделано для того, чтобы "убрать все кривотолки" и иметь возможность опубликовать электронную декларацию. Уже сегодня, говорит Брыль, он обратится в НАЗК за разъяснениями о том, как опубликовать документ. 

Напомним, Константин Брыль был единственным губернатором в стране, кто не подал свою электронную декларацию. Он объяснял это тем, что является кадровым сотрудником СБУ и поэтому его финансовый документ не подлежит обнародованию. Из-за этого один из нардепов, Вадим Кривохатько, даже подал на него в суд. 

Свое решение он также прокомментаровал в Фесйбуке: 

"Днями я написав рапорт про власне звільнення у запас з лав СБУ. Прийняте мною рішення погодили Голова Служби безпеки України Василь Грицак та Президент України Петро Порошенко. Цим самим я хочу уникнути навіть натяків на подвійні стандарти і «особливий статус» для будь кого серед держслужбовців.

Чудово розумію, що більшість питань у громади виникло через нетривіальність ситуації. Адже вперше в історії України очільником регіону було призначено діючого офіцера Служби Безпеки України. Свого часу це рішення було продиктоване не спокійними умовами у регіоні, що межує із зоною проведення АТО. Саме для підтримки миру та стабільності в Запорізькій області мене і було направлено у відрядження.

Піти у запас - було дуже не простим для мене рішенням. Адже я ношу погони з 14 років. І все своє життя пишаюсь цим. Вважаю, що цей вчинок має стати прикладом для багатьох. І показати українцям, що немає нічого важливішого за служіння Батьківщині.

Крім того, це рішення стане законною підставою для оприлюднення моєї електронної декларації як держслужбовця. Тож найближчим часом я направлю листа у НАЗК з проханням додати у відкритий доступ мою декларацію в установленому Законом порядку", - написал Брыль. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ОГА #Брыль #Запорожье #губернатор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...