• Головна
  • Маленькі секрети грудного вигодовування
Реклама
14:16, 13 березня 2017 р.

Маленькі секрети грудного вигодовування

Реклама

Сьогодні ми поговоримо з Вами про грудне вигодовування. Існує безліч різних поглядів, порад, але ми хочемо поділитися з Вами дрібницями, які значно полегшують сам процес. Якщо Ваше Сонечко ще у животику і Ви маєте більше часу, то варто почитати книги та журнали на цю тему (радимо вже зараз підбирати одяг для вагітних з можливістю годування). І хоча погляди в них можуть виявитися абсолютно протилежними, або схожими лише частково, але читаючи про сам механізм утворення молочка та різні методи годування малечі, Ви поступово сформуєте свою думку. А коли малюк буде вже на руках, зможете впевнено обрати підходящий лише Вам обом метод.

Відомо, що в стресових ситуаціях прибування молока зменшується. Тому варто забезпечити собі відпочинок та комфорт, як тільки можливо. Здорова спокійна мама – щасливий ситий малюк! Звісно, перші місяці Ви будете звикати до нового графіку та нових обов’язків, але важливо не забувати, що час йде швидко і все змінюється, тому не беріть нічого близько до серця, пийте улюблені чаї, їжте все в міру, але із задоволенням і молочко буде прибувати в потрібній кількості. До речі, від надмірного напливу молока Вас врятує Ваша малеча. Як тільки відчуваєте, що груди переповнені – годуйте, навіть, якщо малюк ще не просить – запропонуйте. Жоден молоковідсмоктувач не дасть такого ефекту! Якщо Ви відчуваєте дискомфорт під час годування, то можливо Вам слід підібрати іншу позу (можна годувати лежачи на боку, можна сидячи, з під руки та багато інших варіантів). Підберіть такий, щоб Вам з малюком обом було зручно і Ви побачите, що годування – це додатковий час для відпочинку. Ви можете в цей час подумати про щось хороше, можете щось розказати своєму Золотку, можете читати вголос казки. А можете просто помовчати і подивитися, як це маленьке Чудо кумедно причмокує. Годування має бути в радість, якщо – ні, то потрібно щось змінювати.

Важливою проблемою також є надмірна чутливість сосків у перші тижні годування. Ваше тіло звикає до нових функцій, але не хвилюйтеся, це обов’язково пройде, так закладено самою природою. Щоб зменшити неприємні відчуття, зверніть увагу, як малюк захватує сосок. Важливо, щоб частина ореоли теж була задіяна. В перервах між годуваннями використовуйте спеціальні креми, або дитячий крем, щоб не пекло. Носіть якісну білизну для годування. Вона не тільки має спеціальні пристосування, такі як кліпси, чи подвійні деталі, для годування малят, але й виготовляється з якісних тканин, шви теж зазвичай плоскі та не завдають клопотів. Тому придбання якісного бюстгальтера для годування полегшить період адаптації та виключить зайві турботи. Гарний вибір одягу для годування є в інтернет-магазині MamaTato.Org. Одяг для годування дає можливість годувати у зручному для Вас місці без зайвого оголення. Годування за вимогою зарекомендувало себе, як один з найкращих методів. Зазвичай перерви між годуваннями становлять 2 години, але це приблизна цифра. Ваш малюк сам виробить графік і Ви побачите, що час між годуваннями приблизно однаковий і зможете планувати Ваш день. Грайтесь з малюком, обіймайте, розповідайте про все, що він бачить і не чекайте, доки хтось Вам скаже, що тепер можна, тепер зрозуміє. Малюки – неймовірні! Вони розуміють все! Подивіться лише у ці очі! Час проведений з малюком грає велику роль у прибуванні молочка. Ви поруч і Ваш організм знає, що малюку потрібно молочко. Всі гормони діють на користь малюка. Тому насолоджуйтесь материнством та долайте тимчасові незручності з посмішкою! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...