Як відомо, терміновий продаж квартир є одним з найпопулярніших способів швидко отримати гроші. Але самостійно швидко продати квартиру навряд чи вийде - для проведення угоди потрібно досвід і знання ринку нерухомості. У цьому плані жодне місто не відрізняється, терміново продати квартиру у нас можна за допомогою досвідченого учасника ринку нерухомості.

Фахівці компаній з нерухомості мають необхідний досвід, щоб максимально скоротити термін викупу квартири і отримання готівки клієнтом. Проте велику роль в процесі термінового продажу квартири грає сам клієнт - він може прискорити угоду, заздалегідь потурбувавшись про пакет документів, технічний паспорт на будинок, які знадобляться при продажі.

Документи, які знадобляться вам, щоб швидко продати квартиру, діляться на п'ять груп. Необхідно потурбуватися про їх наявність, щоб не витрачати дорогоцінний час, коли покупець вже знайдений.

    Перша група - це документи, що засвідчують особу продавця квартири. У 99 % випадків йдеться про паспорт, але іноді може бути використаний військовий квиток або посвідчення особи офіцера (якщо продавець проходить службу в армії).

    Друга група - це документи, що встановлюють право, на об'єкт нерухомості, до яких можуть відноситися: договір купівлі-продажу об'єкту нерухомості; договір дарування або  свідоцтво про вступ в спадок по заповіту або відповідно до закону; якщо квартира кооперативна, то знадобиться виписка з реєстру нерухомості, доповнена довідкою про виплату паю; якщо квартира була приватизована, то виписка з реєстру нерухомості доповнюється договором передачі об'єкту нерухомості;   також в деяких випадках документом може служити судове рішення про перехід права власності на квартиру, що набрало чинності.

Третя група - це документи про поточний статус об'єкту нерухомого майна, без яких не вийде швидко продати квартиру, а саме: виписка з будинкової книги про відсутність прописаних осіб; довідка про відсутність заборгованості по комунальних платежах; якщо за умовами угоди вам треба завіряти договір купівлі-продажу у нотаріуса, вам знадобиться копія фінансово-лицьового рахунку.

Четверта група - це документи про технічний стан квартири :

кадастровий план;

поверховий план;

експлікація.

П'яту групу документів потрібно тільки тим, у кого на об'єкт нерухомості спільна власність або в числі власників є неповнолітні діти: нотаріально завірена згода чоловіка на продаж;  дозвіл органу опіки і опікування на продаж долі неповнолітнього.