Блендер - це новомодна кухонна машина, яка надовго стане незамінним помічником в досить непростій справі приготування їжі. Всього через декілька секунд ми отримуємо повітряне пюре, поживний десерт або ніжний крем-суп.

Швидкість приготування блюд, простота використання, добрі результати і економічність виводять цей побутовий прилад на лідируючі позиції на кухні.

Існує безліч рецептів приготування дієтичних блюд за допомогою такого кухонного приладу, тому будь-якій хазяйці, що бажає стати стрункіше, варто купити блендер з найголовнішими функціями.

Ця кухонна машина потрібна для перемішування і подрібнення продуктів, перетворення їх в крихту або пюре. Зазвичай блендер складається з плоскої ємності або глека і самої ніжки з подрібнювачем. Він буває стаціонарний або погружний.  Стаціонарна модель - це ємність з двигуном і ножами, що обертаються в ній. Погружний блендер - це довгий прилад у вигляді ніжки з ножами на кінці і мотором усередині. Її занурюють в каструлю або тарілку для збивання інгредієнтів.

Збивання і перемішування продуктів з його допомогою можна проводити у будь-якому посуді. Зазвичай блендер має декілька насадок, за допомогою яких легко і за короткий строк готують фруктове або овочеве пюре, соки, коктейлі, муси, креми, суфле, смузі, змізерніють харчовий лід, горіхи, м'ясо, зелень.

Найпростіше, що можна зробити за допомогою блендеру  - це горохове, овочеве і картопляне пюре. Для цього картопля, бобові або варені овочі занурюють в глибоку чашку і включають прилад. Через пару хвилин ніжне пюре готове до подання на стіл. Приготовані за допомогою блендера дієтичні закуски відрізняються своєю однорідністю. Креми і пасти з овочами намазують на чорний хліб або тости уранці, ними варто перекусити на роботі.

Особливе місце в дієтичному меню займають супи - пюре. Їх однорідна маса і приємний смак вгамовують голод надовго. Отримують її шляхом ретельного збивання отримують смачнючі крем-супи з картоплі, томатів, зелені, грибів та дієтичних видів м’яса. За допомогою блендера варто приготувати смачні коктейли-смузи. Знадобиться 2-3 свіжі фрукти, які збивають блендером. Додавши в пюре трохи кефіру, ви отримаєте справжній фруктовий йогурт, а за допомогою молока або мороженого виходить дуже смачний дієтичний коктейль, що надовго зберігає почуття ситості.

Купити блендер варто ще і тому, що цей диво-прилад допомагає приготувати дитяче харчування і дієтичні десерти. Соуси і підливи стануть ніжними і ароматними, якщо їх збити в такій машині. Це справжнє свято для гурманів, прагнучих схуднути!