Керування власними рахунками через інтернет надзвичайно комфортне, оскільки не потребує відвідування банку особисто. Коли інтернет-банкінг лише з'явився як формат взаємодії клієнта та банківської структури, були доступні лише найпростіші функції на кшталт платежів і переказів. Однак разом із розвитком цього напряму кількість опцій лише збільшувалась. Прикладом комфортного інтернет-банкінгу, лояльного до клієнта, є мобільний застосунок Глобус Плюс. Про особливості такого способу управління власними фінансами варто поговорити детальніше.

Як почати використання інтернет-банкінгу

Для початку користувач реєструється в системі банку. Ця процедура передбачає отримання логіну, паролю та інших даних для входу в особистий кабінет. Реєструватися можна виключно в системі банку, клієнтом якої є користувач. Важливо правильно вказувати дані під час реєстрації та бажано їх запам'ятати для наступних входжень у систему. Крім того, служба безпеки банку має отримати підтвердження, що користувач є реальною людиною.

Після завершення реєстрації клієнт отримає можливість користуватись усіма послугами банку, що доступні онлайн. Відвідувати сервіс для перевірки стану рахунку або інших послуг згодом можна з комп'ютера. Для того щоб здійснювати банківські операції зі смартфона, необхідно на нього встановити відповідний застосунок.


онлайн банкінг

Які переваги має інтернет-банкінг

Серед плюсів користування банківськими послугами в такому форматі варто відзначити такі:

  1. Комфортна оплата послуг. Ще не так давно для оплати послуг необхідно було стояти в черзі до відповідної каси у відділенні банку. Сьогодні ж це можна здійснювати через інтернет, не встаючи з дивана. У сервісі або мобільному застосунку можна поповнити рахунок мобільного, оплатити комуналку, товар в інтернет-магазині тощо. Щодо деяких послуг доступна функція автоматичної оплати. Фіксована сума буде списуватися з особистого рахунку з настанням вказаного терміну.
  2. Оперативне здійснення фінансових операцій. Грошові перекази з використанням інтернет-банкінгу здійснюються за лічені хвилини. Проте для великих сум час виконання може бути більшим. Таким чином можна здійснювати перекази на рахунки різних банків та поповнювати електронний гаманець.
  3. Зручне керування банківською картою. Користувач може в довільний момент часу перевірити баланс на картці або відстежувати статус фінансової операції. Усе, що для цього потрібно, — доступ до мережі та комп'ютер, планшет або смартфон.
  4. Ефективна та проста взаємодія з банківською структурою. Інтернет-банкінг дає доступ до відкриття нових рахунків, депозитів та отримання кредитів. За потреби надати певні документи це можна зробити віддалено. Така можливість суттєво спрощує життя, оскільки не потребує фізичного візиту до банківської установи.

Переваги взаємодії з банком через інтернет є очевидними. Потрібно лише зареєструватись у системі, завантажити застосунок на свій мобільний пристрій та слідувати інструкціям, аби переконатися в цьому особисто.