Процес гнуття листового металу можна здійснювати практично з усіма типами сплавів і сталей, незалежно від вмісту різних легуючих елементів. Не застосовується гнуття тільки в тому випадку, коли листовий метал має підвищені характеристики крихкості.

Цікавить гнуття сталевого листа? У такому разі вам варто скористатися послугами ksl.ua!

Основні принципи процесу гнуття

Суть технологічного процесу послуги з виготовлення вигнутих виробів зі сталі полягає в тому, що частина одного листа загинається на строго заданий кут по відношенню до іншої частини. Для того щоб розрахувати кут згину, використовуються спеціальні програми. При цьому важливо розуміти, що під час гнуття сам матеріал піддаватиметься деформації. Допустима межа деформації у кожного металевого сплаву свій. Він обов'язково має відповідати чинному ГОСТу. Деформація залежить також від того:

- якої товщини лист згинається;

- який кут виробляється згин;

- наскільки тендітним є матеріал, що обробляється;

- як, на якій швидкості та за яких умов проводиться процедура.

Уникнути дефектів під час гнуття сталі дозволяє використання професійного обладнання - спеціальних згинальних верстатів. Важливо враховувати, що можливі порушення у процесі гнуття можуть призвести до появи дефектів на матеріалі, які можуть стати критичними у подальшому виробництві конструкцій.

Хороший верстат для гнуття металу буде характеризуватись своєю функціональністю, дозволить здійснити гнуття прокату, незалежно від його товщини. Важливо в процесі такої гнуття тільки розрахувати напругу, що створюється обладнанням. Деформація прокату у разі буде пластичной.

Основне обладнання для гнуття прокату

Існує кілька видів верстатів та апаратів, які дозволяють виробляти гнуття листового металу. У сучасному виробництві давно не використовуються старі ручні верстати: обладнання повністю автоматизоване. Це дозволяє заощадити час проведення процедури, забезпечити процесу найбільшу точність.

Існуючі верстати для гнуття металу дозволяють здійснювати процес як у невеликих, так і в промислових масштабах. На обладнаних невеликих ковальських майстернях у процесі створення зразків та елементів металу для декоративного кування можуть застосовуватись ручні згинальні верстати. Деякі їх справляються із завданням гнуття деталей чималих по товщині. За допомогою таких верстатів можна виготовляти металеві заклепки, дуги, кільця, куточки та ін.