Хочете купити ноутбук, але не знаєте, який саме пристрій обрати? Або у вас занадто малий бюджет на моделі, які вас найбільше цікавлять? Чи варто в такій ситуації обирати ноутбук нижчого класу? Або краще купити вживаний ноутбук з середнього або топового класу? Відповідаємо на ваші запитання у статті нижче.

Вживаний ноутбук — на що звернути увагу при покупці?

Який ноутбук краще — новий чи вживаний? Якщо у вас обмежений бюджет, найкращим варіантом для вас буде покупка вживаного ноутбука в дуже хорошому стані. Перш за все, вибирайте такі моделі, які належать до бізнес-класу. Висококласний ноутбук Acer б/в завжди буде кращим варіантом, ніж найдешевший, але новий ноутбук. Чому? Тому що ноутбуки бізнес-класу мають якісніші компоненти, що робить їх роботу більш плавною та ефективною. Тож якщо ви хочете, щоб ваш пристрій прослужив вам ще кілька років, обирайте вживаний ноутбук!

Купівля вживаного ноутбука у приватної особи чи в магазині?

Вас цікавлять вживані ноутбуки, але ви роздумуєте, чи купувати пристрій у приватної особи, чи в магазині? Відповідь на це питання дуже проста! Якщо ви хочете бути впевненими, що отримаєте робочу техніку, найкращим варіантом буде придбати її в магазині. Тим більше, що в магазині вживаних ноутбуків ви знайдете ноутбук б/в практично в будь-якому ціновому діапазоні.

Чому покупка в магазині є кращим варіантом, ніж у приватної особи? Перш за все тому, що ви отримуєте омріяну техніку в хорошому стані за набагато нижчу ціну, включаючи гарантію. На ноутбуки зазвичай надається 12-місячна гарантія. Крім того, ви також маєте право на повернення, якщо обраний вживаний ноутбук не відповідає вашим очікуванням.

До переваг вживаних ноутбуків, доступних у магазинах техніки, також можна віднести той факт, що більшість пристроїв перебувають у набагато кращому стані, оскільки підприємці, як правило, добре дбають про товари. Тому ви можете бути впевнені, що, наприклад ноутбук Asus б/в буде в кращому стані — в тому числі візуально — ніж пристрій, запропонований приватним продавцем.

Вживані ноутбуки (в тому числі особливо доглянуті і дешеві) дуже часто є чудовим комп'ютерним обладнанням з потужними компонентами. Таким чином, вживані комп'ютери можуть виявитися кращим вибором, ніж купівля нового комп'ютера з поганими технічними характеристиками. Отже, оскільки є можливість придбати брендову комп'ютерну техніку за доступною ціною, варто розглянути цей варіант.