Кожна сучасна кухня складається з певного набору побутової техніки. Технології йдуть вперед, а отже, приготувати якісну їжу в сучасних умовах просто неможливо без низки кухонних електроприладів. У когось з господарів цей список складається з базового набору техніки. Комусь, навпаки, необхідний ширший спектр техніки для приготування їжі. У будь-якому випадку, є допоміжні прилади, а є ті, без яких на кухні просто не обійтися. Далі ми поговоримо про один з них – варильну поверхню.

Отже, що називають варильною поверхнею? Це – предмет побутової техніки, що має дві або більше конфорок. За допомогою варильної поверхні можна легко і швидко приготувати практично будь-яку страву. Відмінність варильної поверхні від звичайної кухонної плити полягає в тому, що вона є окремим предметом техніки. Кухонна плита складається з поверхні з конфорками та духової шафи. Варильна поверхня – це самостійний прилад без приєднаної до нього духовки.

qj8UEGVceBrzTFwkbrrZh5nlEAfz3dCaYKhStcZygdK2rfrLi9IGLei93lJzJqYeu1VhAexOYhdoAqnKRow_SO3hVcmq6qtUjXFWw6aI4GqGNIhsHUOr8nt2KrvDOu3TQl3MMOhmMo7B_gcl3tQ--X4

Як встановлюються варильні поверхні? 

Ці прилади мають спеціальні кріплення, за допомогою яких легко вбудовуються в будь-який кухонний гарнітур. Тому, їх відносять до категорії вбудованої техніки. У варильної поверхні, безперечно, є низка переваг. Внаслідок того, що вона має мінімальну ширину (зазвичай близько 5 см), поверхня не обтяжує інтер'єр, виглядає мінімалістично і стримано.

Якими можуть бути варильні поверхні?

Існують різні моделі залежно від типу живлення, кількості конфорок та матеріалів, з яких виготовлено предмет. За типом підключення розрізняють газові, індукційні та електричні варильні поверхні на кухню. Газові варіанти поверхонь працюють від центрального газопостачання, або ж підключаються до балона. В електричних варіантах підключення здійснюється з допомогою електрики, що поступово нагріває конфорку. В індукційних моделях нагрівання відбувається інакше. Конфорки тут є провідником тепла, яке нагріває безпосередньо сам посуд. Існують комбіновані варіанти поверхонь, що можуть містити одразу кілька конфорок з різним типом живлення: газові, індукційні та електричні. Це робить прилад максимально універсальним у використанні та суттєво підвищує кількість варіантів, за яких він може бути використаний.

Залежно від кількості конфорок розрізняють поверхні на дві, три чи чотири конфорки. Вибирайте той варіант, що якомога краще відповідає вашому способу життя, кількості їжі, що ви плануєте готувати та розмірам вашої кухні.

Підсумовуючи, можна сказати, що варильна поверхня – це сучасний і зручний аналог кухонної плити. Різноманіття варильних поверхонь на ринку дозволяє підібрати саме той предмет техніки, що підійде вашій кухні якнайкраще.