Діти завжди наслідують дорослих, хочуть носити такий самий одяг і мати ті ж самі аксесуари. А оскільки сьогодні багато дорослих майже не виходять з дому без рюкзака, то й малюки просять у батьків придбати цей аксесуар. Таке прохання варто виконати не тільки, щоб побалувати малечу, але й з огляду на практичність. Адже дитина зможе брати з собою на прогулянку або до дитячого садка особисті речі, улюблені іграшки, снеки, що виховує самостійність та відповідальність. Головне — правильно підібрати цей аксесуар, у чому допоможе наша стаття.

Рюкзаки для дошкільнят

Для малечі доцільно обрати модель об’ємом приблизно 5 літрів, щоб не створювати надмірне навантаження на хребет. Багато різноманітних моделей представлено на порталі порівняння цін різних інтернет-магазинів: https://ek.ua/ua/. Зазвичай рюкзачки для малюків випускаються в яскравих кольорах, можуть бути виконані у вигляді мультиплікаційного персонажа, котика, зайчика тощо. Але за привабливим дизайном варто не забувати про наступні суто практичні характеристики.

  • Вентильована спинка — навіть під час короткої прогулянки мусить забезпечуватися доступ повітря до спини малюка.
  • Регульовані лямки — дитина росте швидко, і довжину лямок доведеться неодноразово збільшувати за час експлуатації рюкзака.
  • Світловідбиваючі елементи для безпеки у вечірній час.

Ну і, звичайно ж, рюкзак має бути виконаний з гіпоалергенних, безпечних матеріалів. А от щодо великої кількості кишень, відділень, блискавок, то вони, скоріш за все, будуть зайвими.

Рюкзаки для дітей шкільного віку

Коли дитина пішла до школи, купівля рюкзака або ранця стає вже просто необхідністю. І тут беруться до уваги нові вимоги. Спинка повинна бути не просто вентильованою, знадобиться рюкзак із жорсткою ортопедичною поверхнею, яка буде рівномірно розподіляти навантаження і формувати правильну поставу. Бажано, щоб у нижній частині спинки містився додатковий валик або подушечка, яка впирається у поперек і бере на себе більшу частину навантаження. Простенькі тканинні рюкзаки у вигляді мішка зовсім не годяться для школи — хіба що для змінного взуття або спортивної форми.

Лямки аксесуара повинні регулюватися за довжиною. Крім того, вони мусять бути широкими, щільними, з м’якими подушечками. Саме такі лямки не будуть тиснути на плечі та натирати шкіру. Відрегулювати їх необхідно таким чином, щоб рюкзак прилягав до спини і не опускався нижче рівня попереку.

З кишенями ситуація протилежна до рюкзаків для малечі. У шкільних моделях, навпаки, бажана наявність великої кількості кишень і відділень, адже дитині доводиться носити з собою до школи багато речей.

В цілому конструкція рюкзака повинна бути доволі міцною, бо діти не дуже акуратно поводяться з цими аксесуарами, можуть кидати їх на підлогу, сидіти на них, розмахувати, тримаючи за лямки. Тому, якщо ви не хочете регулярно купувати новий рюкзак, краще перед початком учбового року обрати якісну, зручну й практичну модель.