Почастішали проблеми з подачею електрики змушують власника приватного будинку надати значення електрогенератору для автономного або резервного електропостачання. Агрегатів, що виробляють електричний струм, є безліч видів. Проте їх можна розбити на три категорії – бензиновий, дизельний, газовий варіант. Кожна з них має свої позитивні якості та недоліки, що відіграють важливу роль при виборі електричного модуля для дому.

На що слід звернути увагу?

Мабуть, потужність є найважливішим чинником під час виборів станції генерування струму. Потужність пристроїв завжди відображається в кіловатах – кВт, кіловольт-амперах – кВА. Останнє значення надає найбільше впливом геть ціну апарату. Також багато виробників наводять два роду потужності - основну з резервної. Для того щоб розважатися в ігри онлайн казино ВІП, буде достатньо номінального показника.

Робота резервного варіанта відрізняється від основного такими характеристиками:

  • навантаження, що дорівнює максимальному значенню, призводить до здатності працювати агрегату нетривалий час, що залежить від підвищення температури приводу;
  • в останньому випадку навантаження призводить до виходу двигуна з ладу;
  • тривале функціонування пристрою допускається при завантаженні модуля на 30-70% виходячи з основної потужності, але з обов'язковим 60-хвилинним відключенням після 12-годинного неспання;
  • якщо інтенсивність роботи приводу внутрішнього згоряння опускається нижче 30%, двигун перестає прогріватися, машинне масло потрапляє в піддон приводу, бензин повністю не згорає, утворюється нагар, генератор сильно димить.

Тому для правильного розрахунку необхідного потенціалу, необхідно підсумовувати показники всіх побутових модулів, які одночасно включатимуться з живленням від домашньої електростанції. Розрахунок також має взяти до уваги пускові струми. Останні іноді перевищують споживану силу майже 10 раз. Наприклад, вхідний імпульсний струм насоса компресорної станції перевищує основну потужність до 5 разів.

Так само важливим чинником під час виборів вважається визначення кількості фаз. Якщо в майстерні є верстат із 3-фазним живленням, користувачеві потрібно зупинитися на трифазній моделі. За відсутності потужного обладнання підійде однофазний агрегат. У першому випадку необхідно рівномірно розкидати потужність по фазах, причому уникаючи перекосу. До того ж не можна запитувати від 3-фазної 10-кіловатної моделі однофазний привід понад 3,30 kW.

Варто також врахувати, що потужність електрогенератора повинна бути на третину вище загальної потужності всіх побутових приладів, що синхронно працюють. Словом, не тільки навантаження, що перевищує номінал, так і не повне, обертається передчасним виходом з ладу поршневого приводу.

Для додаткового або автономного електропостачання приватного будинку рекомендується зупинитися на бензиновій або дизельній конструкції. Газові генератори в Україні популярністю не користуються через високі вимоги. Коротко можна сказати, що при рідкісному короткостроковому використанні агрегату рекомендується вибрати бензинову модель до 5 кВт. Довготривале використання з більшою потужністю передбачає акцентування на дизельному варіанті.

Місце встановлення резервної електростанції

Практично всі моделі електрогенераторів не призначені тривалий час працювати на відкритому місці, поза спеціально відведеним приміщенням. Атмосферні опади, потрапляючи на електричні з'єднання, контакти, розетки, акумулятор, можуть спровокувати замикання з наступним займанням. Наявний кожух також повністю не захистить пристрій від дощу, снігу та пилу. Тому, рекомендується перед придбанням станції, подбати про місце її встановлення.