Домашні стаціонарні комп’ютери поступово витісняються компактними ноутбуками. Вони не лише замінюють ПК, але і інші інструменти, необхідні для навчання. Лептоп здатен замінити:

  • книгу;
  • зошит;
  • альбом для малювання чи креслення;
  • калькулятор та інше.

Тому вже в початкових класах в учня повинен бути власний ноутбук. Великий вибір таких пристроїв представлено на https://elmir.ua/laptops/.

Початкова школа

В перші чотири роки навчання занадто потужний пристрій не потрібен. Школярі лише знайомляться з комп’ютерною технікою. В ході роботи з такою електронікою учень може випадково зіпсувати пристрій, тому не варто купувати дорогу модель.

Що стосується параметрів, то цілком достатньо буде двоядерного процесора, 4 ГБ оперативки, та HDD-накопичувача. Крім навчання, школяр може також дивитися мультфільми, кіно, грати в прості ігри.

Середня школа

В 5-9 класі буде потрібен більш потужний ноутбук. Операційна система та вкладки браузерів повинні завантажуватися швидко, тому ОЗУ має складати не менше 4-6 ГБ. Це дозволяє використовувати одразу кілька нескладних програм одночасно.

Що стосується жорсткого диска, то краще надати перевагу SSD-накопичувачу. З таким диском система та програми завантажуються за секунди. Багато виробників випускають електроніку з такими параметрами, причому коштує вона зовсім недорого.

Старші класи

Якщо правильно вибрати ноутбук для старшокласника, то він зможе користуватися гаджетом і на перших курсах університету. При виборі варто врахувати і захоплення самого учня. Наприклад, якщо він планує пов’язати своє подальше життя з дизайном, відеомонтажем чи фотозйомкою, то рекомендується звернути увагу на ноутбук з потужною відеокартою та дисплеєм з високою роздільною здатністю (не менше Full HD). Звичайно, ОЗУ повинна складати уже не менше 8-12 ГБ.

В старших класах доводиться набагато довше працювати з пристроєм, тому краще обрати модель, в якій є захист для очей. Зазвичай такі моделі є у відомих виробників, хоча й коштують дещо дорожче.