Сучасну квартиру в місті Смела важно уявити без великої кількості різноманітної електричної техніки, що викликає значне навантаження на електромережу. Для того щоб знизити навантаження та підвищити безпеку необхідно продумати роздільне управління приборами та встановити блок управління в електричний щиток. Виконати прокладку кабелю та правильно скомпонувати електричний щиток можна виконати власними силами або подзвонити їм, адже виконання роботи краще довірити спеціалістам.

Вимоги до електричних щитків

Вибрати та купити електричний щиток – це одна з найважливіших справ, оскільки від цього залежить не тільки комфорт в процесі використання, але й безпека квартири. До щитків встановлюються дуже категоричні вимоги, до списку яких входять:

  • комплектація повинна відповідати документації, що супроводжує щиток. В документах відображена інформація щодо кількості автоматів та їх номінального току
  • на щитку обов’язково вказується напруга
  • матеріалом виготовлення має бути негорючі матеріали та мати покриття, що добре проводить ток
  • дверцята та корпус щитка мають бути заземлені
  • на дверцятах необхідні спеціальні «вушка» чи петельки, які необхідні для того, щоб контролюючий орган міг опломбувати щиток
  • при покупці виробу необхідно ретельно перевірити на відповідність інформацію, що зазначена у паспорті.

Дотримуючись приведених вимог та ознайомитися з нормами ГОСТ та ПУЕ, без зайвих труднощів та проблем можна вибрати щиток для установки автомата в квартирі. Якщо власними силами для встановлення та підключення електричного щитка гарантовано не обійтися, якщо знань та досвіду не вистачає, є певні сумніви та вагання, рекомендуємо не ризикувати та звертатися по допомогу до кваліфікованих майстрів нашої компанії у місті Смела.

Рекомендації щодо до збору електричного щитка

Існує декілька загальних рекомендацій, дотримуючись яких можна зібрати електричний щиток, який відповідає всім вимогам користувача. До головних відносяться:

  • щиток має бути трохи більшого розміру, ніж вимагається – для того, щоб у майбутньому можна було без проблем збільшити кількість автоматів
  • не варто поєднувати під одним автоматом пристрої різного побутового призначення – краще поєднувати по зонам, що відібрані по територіальному принципу (кухня, ванна кімната, спальня)
  • у випадку встановлення пристрою захисного відключення, необхідно пам’ятати, що це потрібно робити після того, як автомат сформовано. Також не зайвим буде знання, що номінал пристрою має бути на крок вище номінального значення току
  • найбільш надійним та довговічним вважається саме механічний пристрій захисного відключення.

Правильне підключення стане гарантією безпеки функціонування автомату. Електрики нашої компанії дотримуються чіткого алгоритму. Обов’язковими мають стати наступні кроки: відключення подачі напруги в квартиру, монтаж автоматичного вимикача на спеціальну посадкову рейку, зачищення кабелів на 8-10мм, у верхній зажим заводяться вводний нуль та фаза. Після підключення необхідно перевірити надійність фіксацій і тільки після того, як відбулося переконання у правильності та коректності виконаних робіт можна повертати напругу до квартири.

Наслідки неправильного підключення

Встановлення автомату в квартирі – не складний, швидкий процес. Але будь-які роботи, що пов’язані з електромережами та напругою вимагають від виконавця злагодженості дій та певних знань. Ми рекомендуємо не втручатися в електромережу, якщо впевненості у власних силах недостатньо. Найкращим виходом стане запрошення кваліфікованих електриків нашої компанії в місті Смела.

Справа в тому, що майстер, що має певний досвід за плечима, та розбирається у деталях підключення автомату у квартирі, гарантовано уникне помилок. Наслідками неправильного підключення можуть стати коротке замикання, що призведе до пожежі у приміщенні в найгіршому випадку або виходу зі строю електричного пристрою. Ми гарантуємо охайність виконання робіт та безпеку експлуатації автомата у квартирі. З питань замовлення послуг, вартості робіт електриків та умов співпраці просимо дзвонити нам за вказаними на сайті компанії номерами.