Меблі в наших будинках були завжди. І, здається, що істотно вони не видозмінилися, а їх призначення і значимість в нашому житті була, і залишається незмінною. А ось деталі їх змінилися, способи зборки та кріплення теж, причому досить суттєво, якщо не сказати, що повністю.





Ми навіть не можемо собі уявити, яку важливу роль, при виробництві і зборці меблів грає фурнітура. Раніше при скріпленні меблів майстри використовували цвяхи і мотузки - вони і були першою меблевою фурнітурою. Нинішнє ж її виробництво зробило величезний крок вперед. Отже, фурнітура - це сукупність всіх деталей - металевих, пластмасових, дерев'яних - за допомогою яких сучасні меблеві майстри скріплюють і видозмінюють меблі.



Важливість цих кріпильних і інших матеріалів важко переоцінити, тому що за важливістю, вони анітрохи не менші, ніж сам матеріал, з якого і роблять меблі. А за вартістю вони складають половину ціни самих меблів, якщо вони якісні.



Меблева фурнітура грає найважливішу роль у виготовленні, наприклад, шаф-купе, кухонних гарнітурів. Саме завдяки їм дверцята меблів так плавно розсуваються, і використання меблів стає не просто зручним, але ще й комфортним.



Існує три види комплектуючих:

  • функціональні елементи (опори, ручки, розсувні елементи, кухонні аксесуари);
  • меблеві кріплення (петлі, метабокси, направляючі, стяжки, шурупи, саморізи);
  • комплектуючі для конструкцій (поворотні механізми, хитні, механізми для розсувних столів).



Купівля меблів в наш час - задоволення не з дешевих. Але й користуватися ними ми будемо довгий період часу, а значить, в першу чергу, вони повинні бути виготовлені з якісних матеріалів, з використанням хороших комплектуючих. "Скупий платить двічі" - цей вислів всім добре знайомий, а оскільки дешеві меблі зроблені з дешевих матеріалів, висновок робіть самі.



Однак сучасний ринок такий великий, а конкуренція на ньому така серйозна, що більшість виробників, звичайно ж, борються за свого покупця, і готові йому запропонувати товар, який відповідає вимогам ціна-якість, в хорошому сенсі, звичайно.



Щодо тенденцій - головними трендами всіх часів була вимога виготовляти меблі та фурнітуру до неї з екологічно чистих матеріалів. Не залишився винятком і цей сезон.



Підводячи підсумок усього вищевикладеного, з упевненістю можна сказати, що на собі економити не можна. Тим більше, що сьогодні досить легко знайти компанію, що має хорошу репутацію на меблевому ринку. А в часи інтернету просто неприпустимо не скористатися такою зручністю як інтернет-магазин, і вибрати те, що вам до душі, зручно вмостившись у себе вдома. Успіхів!