«Запорізький месник» розповів, як збивав ворожі літаки, - ВІДЕО

20-річний військовослужбовець НГУ Роман Гломба більш відомий як «Запорізький месник». З ПЗРК "Ігла" він збив 7 ворожих літаків та крилату ракету на Запорізькому напрямку. Стрілець-зенітник НГУ Роман Гломба нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та «Золотою Зіркою» Героя України.

Як Роман збивав ворожі «Су-25» він розповів в сюжеті «Армія TV».

Інструктор з ПЗРК бригади «Буревій» НГУ Євген Молодцов каже, що навряд чи в світі є людина, яка знищила з ПЗРК більше літаків ніж Роман.

- Збити їх сім – я не впевнений, що в світі є хоча б ще одна людина, яка зробила б таку кількість влучних пострілів і змогла збити таку кількість повітряних цілей. Я думаю, що на сьогоднішній день в світі немає більш досвідченого стільця-зенітника, - зазначив інструктор.

Роман згадує, що четвертий літак збив буквально в тапках і трусах, бо пішов відпочити у бліндаж через дощову погоду, коли літаки не літають.

- Почався дощ – ну не льотна погода, ну, по-любому, всі здогадались би, що не буде ніяких нальотів, ще щось. Я подумав, що піду та відпочину в бліндаж. Я зайшов в бліндаж, роздівся, каву зробив, якраз по рації повідомляють, що авіація. Я з того бліндажа вилітаю, я в тапках, в одних трусах, просто біжу до тої труби, взяв ту трубу, навівся і зразу випустив ракету. Потім до вечора мені кажуть: «В тебе є результат», - розповів Роман.

Третій літак нацгвардієць знищив, коли його перевели на іншу позицію для відпочинку.

- Мене відвезли з позицій на іншу просто щоб я відпочив, щоб помився, душ прийняв. Добре, що я взяв з собою трубу. Тоже кажуть «авіація залітає». Я бігом на хату залажу і з тої хати я якраз відпрацював. І тоже дали підтвердження, що є збитий, - розповів Роман.

Зараз Роман відновлюються після поранення. Поруч з ним наречена Марія. Вони разом думають над майбутнім облаштуванням квартири, яку Роман отримав від держави як Герой України.

Як раніше писав 061, внаслідок атаки БпЛА по Запоріжжю виникла пожежа.