У Запоріжжі чоловік, що стояв в черзі до банкомату, привласнив кошти пенсіонерки

Літня жінка не змогла зняти кошти через технічний збій апарата та звернулась за допомогою до представників банківської установи. Поки вона пояснювала свою проблему консультантам, банкомат все ж видав її пенсію. Тим часом гроші замість власниці отримав чоловік, який стояв у черзі наступним.

Про такий випадок повідомили у пресслужбі обласної Нацполіції, передає 061.

14 листопада до відділу поліції за допомогою звернулася 71-річна жінка. Вона повідомила, що намагалася зняти пенсію в банкоматі одного з відділень банку Комунарського району. Після введення ПІН-коду банкомат готівку не видав, а лише повернув картку. Не дочекавшись коштів, жінка звернулася за роз’ясненнями до консультантів цього ж відділення.

Фахівці банку повідомили, що клієнтка зарано відійшла від банкомата, видача коштів відбулася протягом кількох хвилин після повернення їй банківської картки. Тому ймовірно, що хтось інший скористався її необережністю та отримав замість неї пенсію.

Співробітники кримінальної поліції в результаті низки оперативно-пошукових заходів встановили, що грошима потерпілої заволодів 41-річний раніше несудимий житель Запоріжжя.

При спілкуванні з правоохоронцями чоловік зізнався, що, стоячи в черзі за жінкою, помітив, як їй не вдалося зняти кошти через технічну затримку в роботі банкомату. Підійшовши до нього наступним, побачив, що термінал таки видав готівку в сумі 3200 гривень та цілеспрямовано її привласнив. При цьому зловмисник розумів, що пенсіонерка очікує на консультацію спеціалістів і перебуває поряд. Правопорушник визнав свою провину та повернув викрадені гроші.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру у скоєнні крадіжки За скоєне йому може загрожувати позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Запоріжжі чоловік став жертвою шахрайської схеми з банківськими виплатами для підприємців.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.