• Головна
  • Лидера запорожской «Силы Нации» посадили на два месяца
19:03, 17 серпня 2015 р.

Лидера запорожской «Силы Нации» посадили на два месяца

Орджоникидзевский райсуд Запорожья наконец избрал меру пресечения для лидера организации "Сила Нации" Сергея Канивца. Об этом 061 рассказали активисты "Силы Нации". 

Как нам сообщили в органзации, суд выбрал меру пресечения в виде содержания под стражей. Таким образом, Канивец проведет в СИЗО ближайшие два месяца, его дальнейшую судьбу после этого снова будет решать суд. 

Напомним, что Сергея Канивца подозревают в организации незаконного военизированного формирования. Судебное заседание по избранию меры пресечения подозреваемому сегодня продлилось почти целый день. 

Цитаты из материалов дела: 

"21.11.2014 року зареєстрував та очолив громадську організацію Визвольний Рух Сила Нації до складу якої ввійшли представники Громадської організації Антикорупційний рух Правий Сектор Запоріжжя, після її розформування"

"усвідомлював, що створене ним збройне формування під виглядом громадської організації Визвольний РухСила Нації, учасником якого він є, діє на території України незаконно та що її учасники володіють зброєю з метою застосування її під час протиправних дій, захоплюють та блокують будівлі органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, завдають майнової шкоди та призводять до настання інших тяжких наслідків, з метою порушення громадської безпеки, залякування громадян, провокації вчинення правопорушень та впливу на прийняття рішень органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, суб'єктами господарської діяльності, а також чинять опір, незаконну протидію та перешкоджають виконанню службових обов'язків співробітниками правоохоронних органів України"

"У створеному формуванні відвів собі роль керівника, у функції якого входили організація злочинної діяльності, чіткий розподіл ролей між її членами, визначення загальних правил поведінки, конспірації, єдиноначальності, підпорядкованості та дисципліни, планування злочинів, ретельна підготовка до їх вчинення, організація та проведення військової та фізичної підготовки, створення матеріальної бази з метою підтримання життєдіяльності створеного формування, у т.ч. забезпечення членів формування придатною для використання вогнепальної зброї для вчинення злочинів" 

"організували та доставили на місце невстановлених осіб, які за їх вказівкою ховали свої обличчя під масками та знаходячись біля прохідних ВАТ Запоріжсталь у м. Запоріжжі, протягом тривалого часу, в період з 9-00 до 11-00 години, грубо порушуючи громадських порядок, показуючи свою зневагу до існуючих правил та норм поведінки, суттєво порушили роботу ВАТ Запоріжсталь"

"Вказані особи за допомогою шлакових відходів, які були привезені на вантажному автомобілі КРАЗ з встановленими на ньому номерами державної реєстрації 021-56 НА та звалені на проїжджу частину в'їздної дороги біля прохідної підприємства, блокували та повністю перекрили в'їзд та виїзд на територію ВАТ Запоріжсталь. При цьому, вони висловлювали погрози та образи, висловлювались нецензурною лайкою відносно керівників та працівників ВАТЗапоріжсталь, чим істотно порушили нормальне функціювання вказаного товариства та завдали істотної шкоди ВАТ Запоріжсталь". 

Активисты "Силы нации" утверждают, что все обвинения ложные, что все имеющееся у них оружие зарегистрировано и члены организации имеют разрешение на его ношение. 

Напомним, лидера запорожской "Силы нации" Сергея Канивца задержали в субботу, 15 августа, в отеле "Шератон". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Канивец #суд #СилаНации #Запорожье
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...