• Головна
  • Художник, взорвавший сеть патриотичными рисунками: «Некоторые «дописыватели» узнают в картинах образы Михалкова и даже Путина»
10:02, 27 грудня 2014 р.

Художник, взорвавший сеть патриотичными рисунками: «Некоторые «дописыватели» узнают в картинах образы Михалкова и даже Путина»

Михаил Дьяченко посвятил серию работ украинским воинам разных эпох – от Киевской Руси до Майдана и АТО.

Михаил Дьяченко родился и вырос в Запорожье, а после окончания Харьковской академии дизайна и искусств остался жить в Харькове. На днях работы молодого художника из серии «Baptized in fire» (крещенные в огне, - авт) буквально взорвали национальное интернет-пространство. Михаил изобразил украинских воинов разных эпох – от Киевской Руси до современности. Причем прототипами некоторых образов стали реальные люди – бойцы АТО.

Не смотря на то, что оба родных города Михаил русскоязычные, сам автор работ общается на украинском и вопреки традиции сайта 061, решено было все-таки не переводить ответы собеседника на русский. В конце-концов, в каждом правиле должно быть исключение. Да и двуязычность нашего разговора выглядит как-то особенно символично в неспокойные для страны времена.

  Михаил, сколько времени ушло на создание серии?

-Серію, що поки складається з семи робіт, виконав десь за два два з половиною тижні. Загалом на кожну роботу припадало по два дні з перервами. Все давалося швидко і легко, було якесь піднесення, натхненно працювалося.

Художник, взорвавший сеть патриотичными рисунками: «Некоторые «дописыватели» узнают в картинах образы Михалкова и даже Путина» (фото) - фото 1

А изображенные люди реальны или придуманы?

– Надихався образами реальних захисників України. Їх вже впізнали друзі та земляки. Наприклад, військовий – це боєць з позивним «Хорват», Валерій Калапуц. А козак-кіборг – ще один воїн, Андрій Шуба. Особисто їх не знаю – знайшов по соцмережах. Обличчя в них виразні та характерні.

Люди намагаються вгадувати з кого змальовані й інші персонажі. Так деякі дописувачі впізнають в образах Нікіту Міхалкова і навіть Путіна. І хоча без російських тролів не обходиться, більшість сприймає серію позитивно. З-за кордону пише багато українців:з Канади, Німеччини, Кіпру. Говорять приємні речі.

– А любимый персонаж из серии у тебя есть?

– Це, мабуть, Берегиня.Незнаю, може тому, що поки єдина дівчинка. Я ж зараз працюю над розширенням серії. Героїв у нас вистачаєволонтери, наприклад, медики з Майдану. Будуть і ті, і ті.Мабуть буде більше жіночихобразів. Треба знайти гендерну гармонію в серії. Жартую. Час покаже.

Художник, взорвавший сеть патриотичными рисунками: «Некоторые «дописыватели» узнают в картинах образы Михалкова и даже Путина» (фото) - фото 2

- Как именно ты создавал эти рисунки? Это полностью компьтерная графика?

Так, це цифровий арт. Малював на графічному планшеті в Adobe PhotoShop.

Хоча я навчався на дизайнера інтер'єрів, малювання завжди було моїм хоббі.  Все ж маю вишкіл з основ проектування, кераміки, вітражу. В житті все згодиться.

Ще дуже люблю глину, кераміку. Мрію про власну керамічну майстерню.

Художник, взорвавший сеть патриотичными рисунками: «Некоторые «дописыватели» узнают в картинах образы Михалкова и даже Путина» (фото) - фото 3

А бываешь ли сейчас в Запорожье? Вообще, повлиял ли этот город на тебя?

Це місто дало мені творчий поштовх. Я закінчив Запорізький січовий колегіум – це чудовий осередок української культури, бо заклад дійсно живе за козацькими традиціями. Є в мене тут і свої улюблені місця – фонтан з космічними скульптурами, що на площі Маяковського. І ще кінотеатр Довженка люблю, до речі, там найсмачніше італійське морозиво влітку.

– Планируешь выставки? Помимо Интернета где-то можно увидеть «Baptized in fire»?

Отримав запрошення на участь у виставці в Запорізькому художньому музеї. Проект «Передчуття»Днями маю зв'язатися з організаторами, дізнатися деталі. Окрім того благодійний фонд «Добра Листівка» випустив поштівки з моїми роботами – крім «Хрещених вогнем» є ще «Мапа України» з нашими героями. Там крім пантеону Щевченка, Франка, Українки, Стуса ще долучив Нігояна. Виручені кошти фонд надає центрам реабілітації неповносправних дітей, справа важлива і недооцінена, тож я радий, що можу долучитися і запрошую до цього і вас.

Художник, взорвавший сеть патриотичными рисунками: «Некоторые «дописыватели» узнают в картинах образы Михалкова и даже Путина» (фото) - фото 4

Художник, взорвавший сеть патриотичными рисунками: «Некоторые «дописыватели» узнают в картинах образы Михалкова и даже Путина» (фото) - фото 4

 

Другие работы Михаила Дьяченка можно увидеть здесь.

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорожье #Харьков #художник #патриотичные рисунки #Михаил Дьяченко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...