• Головна
  • Російським силам, які діють на Запорізькому напрямку потрібні додаткові системи РЕБ, - ISW
14:47, 5 травня

Російським силам, які діють на Запорізькому напрямку потрібні додаткові системи РЕБ, - ISW

Російським силам, які діють на Запорізькому напрямку потрібні додаткові системи РЕБ, - ISW

Російські сили нещодавно підтвердили просування на межі Донецько-Запорізької області на тлі безперервних позиційних боїв у цьому районі.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни, передає 061.

Геолокаційні кадри, опубліковані 4 травня, показують, що російські сили просунулися в центрі Урожайного. Позиційні бої тривали на північний схід від Вугледара біля Водяного та на південь від Великої Новосілки біля Старомайорського та Урожайного. Російські джерела стверджували, що російські війська завдали удару по мосту через річку Мокрі Яли у Великій Новосілці ракетою класу «повітря-земля» Х-38 МЛ.

Російські війська 4 травня продовжували атакувати українські позиції в Роботиному та його околицях, але лінія фронту не змінилася. Позиційні бої тривали в районі Роботиного та на північний захід від Вербового. Речник Українського легіону Свободи Костянтин Денисов заявив, що російські війська продовжують використовувати невеликі групи піхоти для наступу на запорізькому напрямку та зазначив, що успіхи російських військ у Запорізькій області є «мікроскопічними та жалюгідними» щодо ресурсів, які російські війська виділяють цьому напрямку. Денисов додав, що за останні чотири-п'ять тижнів інтенсивність російських обстрілів на заході Запорізької області знизилася.

Мілблогери зауважують, що російські війська відчувають труднощі з укріпленням позицій на північ від Роботиного та на північний захід від Вербового через знищення позицій і будівель у цьому районі. Російським силам, які діють на лінії Роботине-Вербове, потрібні додаткові системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) для відбиття українських безпілотників.

Повідомляється, що російські частини 108-го гвардійського повітряно-десантного (ВДВ) полку та 56-го гвардійського полку ВДВ (обидва входять до складу 7-ї дивізії ВДВ) діють на лінії Роботине-Вербове. Повідомляється, що в районі Роботиного також діють підрозділи російського 1152-го мотострілецького полку Південного військового округу і 291-го гвардійського мотострілецького полку (42-га мотострілецька дивізія, 58-ма ОАЕ); та підрозділи російської 136-ї гвардійської мотострілецької бригади (58-ї ОМС).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ворог атакував 10 населених пунктів Запорізької області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#війна #позиційні бої #межа #РЕБ #безпілотники #сили #атаки #відбиття
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Останні новини
Оголошення
live comments feed...