• Головна
  • Свободный микрофон: Сергей Лукин о том, что такое настоящая Независимость
10:00, 24 серпня 2016 р.

Свободный микрофон: Сергей Лукин о том, что такое настоящая Независимость

Так получилось, что выпуск "Свободного микрофона" совпал со Днем Независимости. В честь этого запорожский общественник и лидер городского "Демальянса" Сергей Лукин написал о том, что для него значит Независимость и что должен сделать каждый из нас, чтобы ее достигнуть. 

***

25 років тому мені було 9, і я мало розумів тоді, що таке Незалежність. Мені було цікаво, але на рівні дитячого розуміння я не міг усвідомити чому її так прагнуть, та чому про неї говорять. З роками, коли я почав замислюватись, ким я бачу себе у суспільстві, розуміння Незалежності стало для мене основоположним.

Адже що таке Незалежність? Це можливість самостійно приймати рішення, можливість зростати та бути вільним.

Це можливість займатись тим, що кожен з нас вміє робити найкраще. Це реалізація особистості саме в тому напрямку, який їй найбільше подобається. Не важливо що це - вміння гарно робити каву, чи вміння створювати конкурентний інтелектуальний продукт. Ким би не була, та чим не займалась людина, якщо вона гарно робить свою справу, вона вже майже незалежна.

На даному етапі розвитку країни здобути громадянам справжню незалежність не дає старий політичний клас. Монополії фінансово – промислових угруповань, які склалися за роки Незалежності, незважаючи на те, що вони не відповідають сучасним запитам суспільства, не хочуть відпускати країну у майбутнє, яке все одно невідворотньо переможе.

Залякуючи скороченнями, та іншими методами економічного впливу, великий капітал тримає у справжньому ярмі мільйони людей. Адже слабка та неосвічена нація - це запорука успіху режиму клептократів. Пересічний українець не може думати про розвиток країни, коли він не встигає підняти голови через те, що не може не думати, чим йому завтра прогодувати родину. Бляшанка пива дешевше літра води, мабуть найбільш красномовний маркер того, яка нація потрібна сучасному політичному класу. Ми, як незалежна нація, повинні переламати цю ситуацію.

Незалежність - це бізнес та середній клас, який будують українці, незважаючи на цілу купу покидьків з повноваженнями. В Незалежній Україні правила мають бути однаковими для всіх.
Політичні «еліти», які повністю збанкротували, мають визнати - після потрясінь які пережила Україна, суспільство вже ніколи не буде іншим.

У по-справжньому Незалежній Україні немає місця політичній корупції. Хоч вона й набагато ближча ніж усім нам здається. Так, це все поруч, в нашому з вами житті. Починаючи від квадратного метра бруківки, виготовленої на фейковому підприємстві без додержання технологій, до викрадення одним підписом мільйонів тонн нафти.

Усі ми з вами, разом, повинні розірвати замкнуте коло: гроші - політичні проекти - вибори - влада - преференції - гроші. Кожен українець має усвідомити, що Держава з олігархічною верхівкою, не має майбутнього.

Незалежність - це відповідальність кожного з нас. Адже потужне громадянське суспільство є головною рушійною силою справжньої Незалежності!

У того, хто зайвий раз не зателефонує 102, чи не напише інформаційний запит, не вийде відсидітися. Той злочинець чи службовець якого ви проігнорували, обов’язково візьме своє, не у вас так у ваших близьких. Ніхто за нас, не зробить нашу країну дійсно Незалежною. Відповідальність, та невідворотність покарання мають стати національною ідеєю українців

Майже всі країни світу, перед тим як отримати справжню Незалежність, відстоювали своє право у війнах. На жаль, незважаючи на еволюційні процеси у світовій політиці, зараз ми проходимо той же шлях. Війна йде не тільки на зовнішньому, але й на внутрішньому фронті. Саме тому, все суспільство має включитись у боротьбу зі старою системою, з якою вже веде боротьбу мала частина незалежних українців, які бачать Україну сильною та процвітаючою Державою, з однаковими та прозорими правилами. З дійсно незалежною судовою та правоохоронною системами.

Незалежність відкрила багато можливостей для молодої України, якими на жаль ми поки не скористались. Але багато факторів вказують на те, що ми маємо величезну можливість на здобуття справжньої та згуртованої нації. Ми маємо пам’ятати, Незалежність не дарують – її виборюють! Цей шлях далеко не легкий, але ми з вами маємо його пройти. Заради наступних поколінь справжніх незалежних українців. Адже чим більша незалежність кожного окремого громадянина, тим сильніше сама Держава!

Все буде добре!

Сергій Лукін

***

Напомним, что "Свободный микрофон" - это рубрика, в которой каждый может свободно высказаться о том, что его волнует, интересует, печалит и радует из происходящего в городе. 

Правила "Свободного микрофона" такие:

  • - Запрещена политическая агитация и коммерческая реклама
  • - Запрещены призывы к насилию, дискриминации, свержению государственного строя и прочий сепаратизм
  • - Запрещена нецензурная лексика
  • - Текст должен касаться Запорожья и области 
  • - Все остальное - разрешено 

Мнение редакции 061 может не совпадать с мнением авторов. Мы предоставляем им полную свободу в выборе темы и средствах выражения своей мысли, никакой цензуры.

Читайте также: 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Лукин #Запорожье #Независимость
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Останні новини
Оголошення
live comments feed...