• Головна
  • Організація прання постільної білизни: 4 секрети охайної ґаздині
Новини компаній
16:58, 14 січня 2022 р.

Організація прання постільної білизни: 4 секрети охайної ґаздині

Новини компаній

pxr7_2fMw86f5kv3L-PItw6IVx2FoZjSNxRCaEAQn3vf_onvwN222YaftN1GXR-bU-g32cC_4ce727eGQ3FIFCMxiZ7SmtZJwFhA-U4G1I4UdsJbWhr6aTc7TXIfidBO_aJWMY3B

Здавалося б, у пранні постелі немає нічого складного. Закинути в машинку – та й по всьому. Та чи все ми робимо правильно? Адже банальні помилки можуть спричинити до пошкодження тканини, виникнення неприємного запаху невиполосканої білизни чи взагалі до перевантаження машини.

Разом з експертами ми підготували рекомендації щодо правильного прання спальних комплектів. За якої температури це робити та який кондиціонер для прання вибрати, читайте у статті.

Температура та кількість обертів

Вибір режиму прання білизни у машинці залежить від матеріалу. Для бавовняних комплектів обирають відповідну програму, яка є у більшості сучасних приладів. Автоматичний режим підібраний ідеально для такого виду тканини. Зазвичай, це температура 40 (рідше 60) градусів і найбільша кількість обертів барабана для віджимання.

Некольорові комплекти, що не линяють, іноді перуть на максимально гарячому режимі, при 90–95 °С. Бавовну можна викручувати на великих обертах залежно від технічних характеристик машинки, переважно 800–1 000 і більше.

Зараз дуже популярні комплекти з льону. Через їхню високу вартість господині особливо уважно ставляться до прання, тут потрібно враховувати характеристики полотна. Хоча це вважається натуральною тканиною, яка може пережити й кип’ятіння, все ж перуть її за температури 60 °С, обираючи лагідний режим. Та краще подивитися на етикетку від виробника, де вказано допустиму температуру.

А от любительки шовкових простирадл мають завжди дотримуватися делікатного режиму прання у 30 градусів. До того ж цикл має бути коротким і без віджиму.

Скільки комплектів можна прати одночасно

Для гарного полоскання тканини експерти рекомендують завантажувати барабан на 50 %. Постільний комплект важить від одного (дитячий) до трьох кілограмів (сімейний із цупкої бавовни). Тож у місткому барабані, розрахованому на 8–9 кг, можна одночасно випрати 2 комплекти, але тільки однієї кольорової гами.

Який порошок і кондиціонер вибрати

По-перше, використовуйте засоби, які передбачені для машинного прання. Якщо постіль кольорова, порошок з відбілювачем протипоказаний.

Після засипання порошку у відповідний відсік додайте кондиціонер, що пом’якшить білизну й надасть приємного аромату.

Кондиціонери Lenor забезпечують свіжість випраним речам протягом тижня. Засіб захищає тканину, запобігаючи її розтягненню, кошланню й вицвітанню кольору.

Як часто змінювати постіль

Загалом що два тижні, проте цей термін скорочують за таких умов:

ви маєте алергію;

спите разом із собакою чи котом;

дуже пітнієте;

відпочиваєте без білизни;

маєте травми чи рани на тілі.

У такому разі постіль перуть раз на тиждень. Обов’язково запасіться кількома резервними комплектами для своєчасної заміни білизни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...