• Головна
  • Много пыли и формальдегида: запорожский нардеп упрекнул главу ОГА в том, что в области нет программы снижения выбросов
13:42, 24 червня 2021 р.

Много пыли и формальдегида: запорожский нардеп упрекнул главу ОГА в том, что в области нет программы снижения выбросов

Народный депутат Украины Сергей Штепа завил о необходимости разработки Запорожской ОГА программы поэтапного снижения выбросов. По его словам, область в целом и Запорожье в частности, страдает от экологических проблем, но чиновники не торопятся реагировать. 

Сергей Штепа вспомнил о проблемах экологии сегодня, 24 июня с трибуны облсовета в ходе внеочередной сессии. 

“Запорізька область і Запоріжжя потерпає від екологічних проблем. Цими вихідними у місті стояв страшний сморід. Запоріжці публікували у соціальних мережах фото автомобілів, які лише за одну ніч покривались значним прошарком пилу. Запорізькі екоактивісти надсилали числені скарги щодо стану атмосферного повітря і громадський екомоніторинг, що абсолютно логічно, зафіксував велике забруднення пилом. Потім екологічна лабораторія підтвердила дані екомоніторингу про перевищення гранично допустимої концентрації не тільки пилу, але й формальдегіду. Це вже абсолютно нікого не дивує, бо забруднення повітря спостерігається в нашому місті та нашому регіоні лель не щодня”, - сказал он. 

После чего, нардеп отметил, что согласно ст. 11 ЗУ “Об атмосферном воздухе”, если есть превышения экологических нормативов, то должно быть принято решение о поэтапном снижении  выбросов загрязняющих веществ предприятиями, учреждениями, организациями и субъектами предпринимательской деятельности. 

“Етапи зниження викидів встановлюються у тому числі обласними державними адміністраціями за погодженням з центральними органами виконавчої влади, який здійснює державну політику у галузі екології. Нажаль, на сьогодні в області не існує програми поетапного зниження викидів і це при тому, що після моєї зустрічі з міністром екології Романом Абрамовським (31 серпня) міністерство зверталось до ОДА про необхідність розробки такої програми. Мені точно відомо, що вже в нинішньому році в травні міністерство захисту довкілля звернулось з відповідним листом повторно. Олександре Васильовичу, звертаюсь до вас, сподіваюсь ви мене чуєте. Я прошу як найшвидче забезпечити підготовку цієї програми”, - обратился нардеп к главе области. 

В свою очередь Александр Старух отметил, что о проблемах экологии знает и намерен их обсуждать на областной коллегии. 

После того, как программа снижения выбросов будет разработана, ее должны утвердить депутаты областного совета. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#экология #Запорожье #Штепа #пыль #Старух
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...