• Головна
  • «Відродження» не підтримала урядову медичну реформу, – Петро Гончарук
Политические новости
17:06, 12 червня 2017 р.

«Відродження» не підтримала урядову медичну реформу, – Петро Гончарук

Политические новости

Депутатська група «Партія «Відродження» не голосувала за урядовий законопроект №6327, яким в Україні запроваджуються платні медичні послуги.

Даний законопроект не можна назвати медичною реформою, оскільки він значно звузить можливості українців на отримання медичної допомоги. Про це заявив Петро Гончарук , керівник обласної організації партії «Відродження»

Він нагадав, що народні депутати групи «Партія «Відродження» входили до складу робочої групи при Верховній Раді України з питань доопрацювання медичної реформи. А також були присутні на засіданні Національної ради реформ при Президентові України, присвяченій цьому питанню. 

Втім, не зважаючи на обіцянки, вимоги «Відродження» не були враховані у тексті законопроекту № 6327, внесеному в підсумку Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради. Тому група не голосувала за цей законопроект. 

Серед таких умов Петро Гончарук назвав безкоштовні пологи та безкоштовну медичну допомогу для дітей, а також можливість отримання медичних субсидій для малозабезпечених громадян.

«У нас більше половини населення знаходяться за межею бідності! І саме їм повинні надати державні гарантії в повному обсязі. Наприклад, за допомогою введення медичної субсидії. Принципово, аби додаткове фінансове навантаження не лягало на плечі людей, як це пропонується зараз у формі співоплати, порушуючи Конституцію України», – наголосив керівник обласної парті ї «Відродження».

За його словами, механізм медичних субсидій для незахищених верств населення – це міжнародна практика, аналоги якої успішно застосовуються в низці країн, зокрема в Канаді та Болгарії, а також у Швейцарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...